logo songteksten.net

De voordelen van muziek via een streamingdienst

In de huidige tijd is het natuurlijk ontzettend gemakkelijk geworden om muziek overal en wanneer je maar wilt te kunnen streamen. Waar we tot enkele jaren geleden nog met onze discman liepen waarvan de batterijen binnen de kortste keren leeg waren, hebben we tegenwoordig met onze smartphone ‘goud’ in handen. Zo zijn we 24/7 verbonden met het internet en kunnen we op ieder gewenst moment luisteren naar onze favoriete artiesten of band. Kortom, een hele vooruitgang dus! Omdat nog niet iedereen overtuigd is, hebben we een aantal voordelen van het streamen van muziek via een streamingdienst voor je op een rijtje gezet.

Wat is een streamingdienst?

Het streamen van muziek is eigenlijk niets meer dan via het internet luisteren naar je favoriete muziek. Wanneer we het dan hebben over een streamingdienst, dan is dit eigenlijk een hele grote digitale bibliotheek, waaruit jij verschillende nummers kunt luisteren. Je kunt je eigen playlist samenstellen en kun je gratis muziek luisteren, maar dan wel met reclame tussendoor of tegen betaling, dan heb je geen reclame. Kies je voor een betaalde versie, dan is het verstandig om online vast wat research te doen en de verschillende muziekdiensten met elkaar te vergelijken. Net als dat we online eenvoudig onze auto- en ook zorgverzekering vergelijken, is dit voor een streamingdienst dus ook een goede manier.

Hoe gaat het in z’n werk?

Nu je weet wat een streamingdienst is, is het natuurlijk voor de hand liggen hoe het in z’n werk gaat. In principe is het zaak om eerst een keuze te maken uit één van de vele mogelijkheden welke je momenteel hebt. De populairste is natuurlijk nog steeds Spotify. Toch zijn er daarnaast nog zoveel meer mogelijkheden waarmee jij je favoriete muziek kunt streamen. Hierbij moet je denken aan Youtube, maar ook Deezer en Google Music zijn ontzettend populair. Heb je een iPhone, dan is ook Apple Music een aanrader. In principe werkt het ontzettend eenvoudig. Je maakt een profiel aan en via daar kun je verschillende nummers uitkiezen om te beluisteren. Kies je voor een betaald profiel, dan heb je tal van extra opties. Hierbij moet je denken aan het delen van afspeellijsten of het downloaden van de muziek om het ook offline te kunnen beluisteren.

Je maakt je eigen playlist

Iedereen die met enige regelmaat muziek luistert, kan vast als geen ander beamen dat er op een cd altijd wel één of meerdere nummers staan die ze niet zo mooi vinden. Het grote voordeel van het gebruik van een streamingdienst is, is dat je ze eenvoudig uit je playlist kunt verwijderen. Sterker nog, je hoeft ze er helemaal niet in te zetten. Zo maak je dus eenvoudig en snel een afspeellijst met alleen maar nummers die jij mooi vindt. Hoe handig is dat? Zo kun je dus bijvoorbeeld allerlei verschillende lijsten maken, voor een feestje, maar ook wanneer je even lekker wilt ontspannen. Zo hoef je niet meer op zoek naar een cd, maar kun je vanaf je telefoon, laptop of televisie eenvoudig ieder gewenst nummer streamen en meezingen omdat je de songtekst inmiddels kent.

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren