logo songteksten.net

Tips voor het oefenen van songteksten in huis

Heb je binnenkort een concert van je favoriete artiest? Dan wil je natuurlijk alle liedjes uit volle borst mee kunnen zingen. Waar we vaak denken ze allemaal wel te kennen, blijkt dit in de praktijk vaak ontzettend tegen te vallen. Des te belangrijker is het dus om je hier goed op voor te bereiden. Het is natuurlijk ook niet leuk dat wanneer je er eenmaal bent, je van ieder liedje alleen het refrein kent en de rest op de melodie mee moet neuriën. Tijd om ze allemaal uit het hoofd te leren dus! Maar hoe ga je te werk? Om je een idee te geven, hebben we enkele praktische tips voor je, waarmee het uit je hoofd leren van alle songteksten ontzettend eenvoudig wordt.

Begin met het opschrijven van de tekst

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat wanneer we iets opschrijven we het beter onthouden. Nu is het natuurlijk geen doen om alle nummer meermaals volledig op te schrijven, maar begin bijvoorbeeld eens met de 5 populairste liedjes. Een gemiddeld concert bestaat al snel uit zo’n 15 tot 20 liedjes, waardoor je een derde straks uit volle borst mee kunt zingen, hoe fijn is dat? Begin met het opschrijven van de tekst. Simpelweg door de originele songtekst er naast te houden en het over te schrijven om een los blaadje. Je zult merken dat naarmate je het vaker doet, het je steeds beter afgaat.

Zorg voor de muziek in je auto

Ben je veel onderweg, dan is dit natuurlijk bij uitstek de geschikte manier om een liedje je eigen te maken. Door dezelfde liedjes iedere keer in je auto af te spelen en mee te zingen, zal je merken dat je ze op ten duur steeds beter mee kunt zingen. Daarnaast vinden de buren in de huurwoningen Nijmegen het ook wel prettig dat je even buiten de deur aan het oefenen bent.

Maak het jezelf moeilijker

Wanneer je regelmatig de songteksten hebt overgeschreven, is het zaak om bepaalde zinnen af te plakken. Dit zorgt ervoor dat je verplicht bent ze volledig vanuit je zelf mee te moeten zingen. Dit zal in het begin misschien nog wat lastiger zijn, maar je zult merken dat naarmate de tijd vordert, het je steeds gemakkelijker afgaat. Zo zal je vanzelf het volledige nummer mee kunnen zingen. Is het je gelukt, dan is het wel belangrijk datzelfde nummer te blijven oefenen, zodat je de tekst niet weer vergeet.

Het volgende nummer

Ken je het eerste nummer inmiddels helemaal uit je hoofd? Dan herhaal je hetzelfde proces ook met het 2e nummer en de daaropvolgende nummers. Wel is het belangrijk dat je ook de andere nummers die je inmiddels helemaal kent niet uit het oog verliest. Probeer daarom naast het nieuwe nummer dat je aan het oefenen bent, ook de oude nummers regelmatig te herhalen, zodat ook deze goed in je hoofd blijven zitten. Wanneer je dit doet, kunnen we je verzekeren dat je alle nummers uit volle borst mee kunt zingen!

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren