logo songteksten.net

Creatieve kraamcadeaus: een top 4

Welkom bij onze top 4 creatieve kraamcadeaus. Het kiezen van een geschikt kraamcadeau is niet makkelijk. Je wilt iets geven wat de ouders en het kindje blij zal maken, iets wat ze niet snel zullen vergeten. Daarom hebben wij een top 4 van leuke, originele en creatieve kraamcadeaus opgesteld.

1. (Zelfgemaakte) knuffel

Een ander leuk kraamcadeau is een zelfgemaakte (of goed uitgekozen) knuffel. Dit kan een willekeurig dier zijn, maar ook een figuur uit een bekende cartoon of film. De ouders zullen het vast en zeker waarderen dat je de moeite hebt genomen om iets unieks te maken.

2. Maak een liedje

Een leuk en origineel kraamcadeau is het schrijven van een eigen liedje voor het kindje. Dit kan over het kindje zelf gaan, maar ook over de ouders of het gezin. Een vrolijk en lief liedje is altijd welkom en zal zeker in de smaak vallen bij de ouders. Schrijf voordat je aan de slag gaat eens alle woorden op die in je opkomen als je denkt aan dit liefdevolle (nieuwe) gezin en ga aan de hand daarvan zinnen schrijven. Maak er uiteindelijk een geheel van en vraag eventueel een muzikale kennis om mee te denken over een fijne melodie. Je kunt ervoor kiezen om het liedje zelf in te zingen, of om dit te vragen aan iemand die beter bij stem is dan jijzelf. Kom je er qua tekst niet uit, laat je dan inspireren door de vele andere liedjes die er al bestaan en borduur daar dan op verder.

3. Zelfgemaakt houten speelgoed

Speelgoed van hout is altijd leuk, maar het is nog leuker als dit speelgoed ook nog eens zelfgemaakt is. Dit is een kraamcadeau waar de ouders zeker blij mee zullen zijn. Het is niet alleen leuk voor het kindje, maar ook goed voor het milieu. Zorg er wel voor dat het speelgoed veilig genoeg is om mee te spelen. Wil je toch het zekere voor het onzekere nemen, koop dan goedgekeurd houten speelgoed in de winkel of online.

4. Een schilderij of tekening

Het maken van een schilderij of tekening is ook een leuk en creatief kraamcadeau. Dit kan een portret zijn van het nieuwe gezin, maar je kunt ook een mooie landschapstekening of schilderij maken. Dit is wel een kraamcadeau waar je wat meer tijd in moet steken, maar het is zeker de moeite waard. Het zou als decoratie bijvoorbeeld op de babykamer gehangen kunnen worden.

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren