logo songteksten.net

5 tips om in de kerststemming te komen

Sommige mensen hebben helemaal niets nodig om in de kerststemming te komen. Zodra de goedheiligman weer van de kade afgestapt is begint het bij hen te kriebelen en zijn ze helemaal klaar voor kerst. Anderen hebben iets meer nodig om dat warme kerstgevoel te krijgen. En hoewel je natuurlijk niets kunt forceren kun je jezelf wel een handje helpen om lekker in de kerststemming te raken met deze gezellige tips.

Fa-la-la-la-la, la-la-la-la

Als er iets helpt om in een bepaalde stemming te komen, dan is dat natuurlijk wel muziek. Dat geldt helemaal voor kerstmuziek. Voor de meeste mensen geldt dat ze wel een favoriet kerstnummer hebben waardoor meteen allerlei kerstherinneringen naar boven komen en waarvan ze gelijk zin krijgen in Kerstmis. Keihard meezingen met zo’n kerstklassieker terwijl je ondertussen de kerstboom optuigt is de ultieme manier om in de kerststemming te komen. Met die gouwe ouwe kerst-hits moet je misschien zo nu en dan de songtekst er even bij zoeken omdat je geen idee hebt wat ze nou eigenlijk zingen. Maar lekker fonetisch mee blèren kan natuurlijk ook gewoon. Of je nou kiest voor Let it snow, All I want for Christmas of Flappie; instant kerstgevoel gegarandeerd.

It's beginning to look a lot like Christmas

Een andere perfecte manier om in de kerststemming te komen, is natuurlijk door te decoreren! De kerstboom hang je vol met de mooiste ornamenten, je kunt lekker creabea zelf aan de slag met het maken van kerststukjes met oase en kersttakken en allerlei leuke kerst details. Versier ook buitenshuis met sfeervolle kerstverlichting in de bomen en struiken en hang winterse ijspegelverlichting aan de dakgoot of dakrand. En zet de puntjes op de i met zo’n stijlvolle en prachtige kerstkrans met lichtjes Als je je huis dan zo verlicht, versierd en uitnodigend warm en gezellig ziet dan kan het bijna niet anders of de kerstkriebels gieren door je lijf.

Culinaire voorpret

Een belangrijk onderdeel van de feestdagen is voor veel mensen het eten. Niet voor niets werken we ons in januari weer helemaal in het zweet om die kerstkilo’s weer kwijt te raken. Maar het is ook zo heerlijk allemaal; uitgebreide kerstontbijtjes met suikerbrood, krentenbrood met een lekkere dikke laag roomboter, scrambled eggs met zoete bacon, lekkere luxe broodjes erbij en natuurlijk een beker chocolademelk. Je kunt al weken van tevoren voorpret hebben van alle lekkere dingen die je gaat eten en bereiden tijdens het kerstdiner. Die culinaire voorpret is dan ook een hele goede manier om in de kerststemming te komen. Scoor eerst bij je favoriete supermarkten het kerstmagazine met daarin allerlei lekkere kerstrecepten om vast wat inspiratie op te doen. Pak ook je oude magazines en kookboeken erbij, scroll door je favoriete foodapps en creëer het ultieme kerstdiner. Heb je besloten wat je wilt gaan maken dan kun je gaan bedenken hoe je de tafel gaat aankleden zodat alles er magisch uit ziet. Maak je een speciale menukaart? En hoe ga je de servetten dit jaar kunstig in elkaar vouwen? Ook al ben je helemaal niet zo’n keukenprins of -prinses en valt het uiteindelijk nog niet mee om iets eetbaars te produceren, de voorpret is al zo leuk dat dat eigenlijk niet meer uitmaakt.

Naar de kerstmarkt

De beste manier om in de kerststemming te raken is misschien wel om je er volledig in onder te dompelen. En waar kun je dat nou het beste doen? Op een kerstmarkt natuurlijk! In iedere stads- en dorpscentrum doen ze natuurlijk hun best om het zo mooi mogelijk in kerstsfeer te versieren. Maar een kerstmarkt is een soort explosie van kerstigheid. Denk aan sfeervolle kerstmuziek die uit de boxen klinkt, overal de mooist versierde kerstbomen, honderdduizend twinkelende kerstlichtjes, gezellige kraampjes waar je de leukste ornamenten kunt kopen en natuurlijk allerlei heerlijke kerstsnacks zoals warme appelflappen en oliebollen, warme chocolademelk met marshmallows en uiteraard heerlijke glühwein waarvan je ook van binnen zo behaaglijk warm wordt. De kerstmarkt is bovendien zo’n fijne romantische plek. De kans dat er een echt pak sneeuw ligt is niet zo groot, maar soms is er wel kunstsneeuw of kun je schaatsen op een tijdelijke ijsbaan middenin de stad.

Cadeautjes kopen

Hartstikke leuk natuurlijk die kerstballen en kerstkransjes, maar kerst draait natuurlijk vooral om het samenzijn met je familie en vrienden. Dat is dan ook misschien wel een van de leukste dingen om je op te verheugen als je in de kerststemming probeert te komen. Dat je tijdens de feestdagen wat quality time met elkaar kunt doorbrengen. En voor veel mensen horen bij kerst ook cadeautjes onder de kerstboom. Het is dan ook zo leuk om te gaan shoppen voor jouw geliefden om het perfecte cadeautje te vinden. Om je vast voor te stellen hoe ze zullen kijken als ze het open maken en hoe blij ze er mee zullen zijn. Dat is vaak nog veel leuker dan zelf een cadeautje ontvangen. Een goede tip is om het shoppen niet uit te stellen tot het allerlaatste moment, want dan is het vaak erg druk in de stad. En denk ook eens aan de tweedehands pareltjes die je kunt vinden op marktplaats en Vinted. Daar vind je ook de leukste cadeautjes, gewoon vanuit je luie stoel. Scheelt nog een paar centen ook en het is beter voor het milieu.

Laatst gewijzigd op: 3 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren