logo songteksten.net

De 10 beste WK hits

Er gaat niets boven een goede hit voor het Wereldkampioenschap van voetbal. Het doel van een voetballiedje is om fans te verenigen en het stadion in de stemming te brengen. Een pakkende melodie zorgt ervoor dat fans uit volle borst meezingen.

FIFA keurt al jaren officiële liedjes voor het WK goed en ondersteunt ze. Daarbij gebruiken adverteerders en sponsors deze liedjes om hun diensten te promoten. De kans is groot dat je tijdens het online live-wedden op het WK het officiële liedje van dit jaar hoort. Het liedje is voor een hoop fans een van de meest sensationele hoogtepunten. Zelfs jaren na een WK kan een liedje ervoor zorgen dat je weer even terug in de tijd bent. Zo dragen de voetballiedjes bij voor een betere sfeer. Bekijk onze lijst met meest succesvolle WK-anthems tot nu toe.

  1. Ricky Martin met La Copa De La Vida voor het WK in Frankrijk, 1998 Misschien wel het meest iconische liedje wat het WK ooit heeft gekend. Het krachtige zangwerk van Ricky Martin in combinatie met de heerlijke melodie maken dit terecht de tophit. Het symboliseert perfect de vreugde en plezier die een WK met zich meebrengt.

  2. K’Naan’s met Waving Flag voor het WK in Zuid-Afrika, 2010 Op nummer twee staat natuurlijk Waving Flag. Deze gruwelijk goede hit is meer dan een voetballiedje. K’Naan gaf ons een echt volkslied in samenwerking met Coca Cola en de Somalisch-Canadese muzikant. De motiverende beat veroverde het hart van vele mensen.

  3. Shakira en Freshlygournd met Waka Waka in Zuid Afrika, 2010 Als het WK in Zuid-Afrika ons iets gebracht heeft dan is het wel fantastische muziek. Deze hit met Colombiaanse zangeres Shakira heeft alles wat een goede hit nodig heeft. Een pakkende melodie, een ontroerende tekst en natuurlijk Shakira.

  4. Nicky Jam, Will Smith en Era Istrefi met Live it Up in Rusland, 2018 Live it UP geeft iedereen een vrolijk gevoel. De Latino en Engelse rap van Nicky Jam en de fijne stem van Will Smith zijn een gouden combinatie.

  5. Giorgio Moroder Project met Un’estate Italiana in Italië, 1990 Giorgio Moroder was ooit de pionier op het gebied van het Italiaanse disco genre. De gitaren die het refrein leiden zijn heerlijk om te horen en de zang past bij perfect bij het genre.

  6. Placido Domingo met Mundial 82 in Spanje, 1982 Dit veerkrachtige en levendige liedje wordt prachtig aangevuld door de magnifieke stem van Placido Domingo. Daarbij wordt het landschap van het gastland perfect vastgelegd dit nummer.

  7. Pitbull, Jennifer Lopez en Claudia Leitte met We Are One in Brazilië, 2014 Een liedje met Mr. Worldwide én Jenny From The Block is per definitie een hit. Helaas is We Are One een beetje te doorsnee en saai om echt een klassieker te zijn.

  8. Los Ramblers met El Rock del Mundial in Chili, 1962 De WK-liedjes van vroeger zijn niet bepaald de beste. Dat is niet per se de schuld van de liedjes, maar meer vanwege de aandrang om liedjes te maken die specifiek over het WK gaan. Hierdoor werd er weinig aandacht gegeven aan de muzikale kwaliteit. Toch is El Rok del Mundial absoluut geen slecht nummer. Het was meer een liedje voor La Roja dan voor het hele toernooi, en dat is precies waarom het een beter succes is dan de andere oude liedjes.

  9. Il Divo en Toni Braxton met The Time Of Our Lives in Duitsland, 2006 Een liedje met een titel als The Time Of Our Lives klinkt veelbelovend. Hoewel het een prachtig nummer is, is een ballad niet precies wat de voetbalfans in de stemming brengt.

  10. Anastacia met Boom in Korea/ Japan, 2002 We sluiten het lijstje af met een klapper, namelijk het liedje Boom van Anastacia. Deze electropop doet ons direct denken aan onze jeugd, maar dat is alles wat we er over te zeggen hebben.

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren