logo songteksten.net

Zo zing jij ieder liedje mee in de auto

Je kent het wel, je zit heerlijk in de auto, zet de muziek aan en je wilt lekker mee kunnen zingen met iedere song op de radio. Toch kom je vaak niet veel verder dan het refrein en wat geneurie van de rest van het liedje. Omdat je natuurlijk niet alles direct vanuit volle borst mee kunt zingen, is het belang te weten dat je dit stap voor stap moet oefenen. Helemaal wanneer je een concert van je favoriete band of artiest op de planning hebt staan, dan wil je natuurlijk wel het grootste deel van de liedjes mee kunnen zingen. Nu zal dit met de wat oudere nummers niet direct een probleem zijn, maar wanneer er ook een aantal nieuwe nummers zijn uitgebracht, is de kans vrij groot dat deze tijdens het optreden worden gespeeld. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips voor je, waarmee je praktisch iedere song uit je hoofd kunt leren.

Schrijf de songtekst over

Het uit meerdere studies gebleken dat je, op het moment dat je iets opschrijft, het ook veel beter onthoudt. Dit geldt daarom dus ook voor een songtekst. Omdat je natuurlijk niet direct meerdere nummers uit je hoofd kunt leren, begin je bij één. Print de songtekst van dit nummer uit of zet het klaar op je beeldscherm. Vervolgens pak je pen en papier en schrijf je deze songtekst over. Door het schrijven plant je de tekst als het ware in je brein, waardoor je zult merken dat het je straks een stuk gemakkelijker afgaat. Dit doe je vervolgens twee tot drie keer en dan laat je het even een half uur voor wat het is. Zo kun je een kop koffie gaan drinken of even de was gaan doen. Iets intensiefs is niet verstandig, want dan heeft je brein niet de mogelijkheid dit te kunnen verwerken. Het vergelijken van een auto of taxiverzekering op je computer of laptop is bijvoorbeeld niet handig om nu te doen.

Probeer mee te zingen

In het begin is het misschien nog even wat onwennig. Maar vroeg of laat wil je toch het hele liedje kunnen meezingen. Dus ondanks het feit dat je de tekst nu nog niet helemaal kent, is het toch zaak om alvast mee te gaan zingen. Je zult merken dat wanneer je dit nu al doet, het ook straks veel beter blijft hangen. Helemaal nadat je de tekst hebt overgeschreven en hebt laten inwerken, zul je nu al veel meer mee kunnen zingen, dan wat je voorheen kon. Begin daarom dus ook gewoon en schaam je nergens voor. Dit kun je natuurlijk gewoon thuis doen, maar ook in de auto, waar niemand je hoort is dit een goede manier om de tekst uit je hoofd te leren.

Plak delen van de songtekst af

Nu komt het moment van de waarheid. Print de songtekst van het liedje meerdere malen uit. Daarbij is het belangrijk dat je bij iedere songtekst een aantal zinnen weglaat of afplakt, die jij dan vervolgens moet zien in te vullen. Uiteraard is het wel de bedoeling dat je bij iedere songtekst andere zinnen afplakt, zodat je uiteindelijk de hele tekst wel uit je hoofd moet kennen om de gaten te kunnen invullen. Let hierbij wel op dat je dit niet in je auto doet. Want ondanks het feit dat je een goede autoverzekering via Alpina hebt afgesloten, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je gaat rijden met een blaadje in je hand. Wil je dat niemand je hoort of ziet, parkeer dan je auto langs de kant van de weg, zodat je in alle rust en vooral ook anonimiteit kunt meezingen.

Laatst gewijzigd op: 11 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren