logo songteksten.net

Zo wordt een verjaardagsfeest onvergetelijk

Een verjaardag kun je op verschillende manieren vieren. Je kunt er een klein en intiem feestje van maken. Of je maakt dat je wegkomt om de visite te vermijden als je er een hekel aan hebt zoals Frank Boeijen zong in zijn lied “Verjaardagsfeest”. Als je een verjaardag groots wilt vieren, bijvoorbeeld vanwege een lustrum, dan kun je overwegen om een artiest of DJ uit te nodigen. Daarmee maak je de verjaardag voor de jarige onvergetelijk. Als je een artiest wilt laten optreden is het zaak om dit op tijd te regelen.

Wie wil je laten optreden op het feest?

Je kunt verschillende artiesten boeken voor een privé optreden. Je kunt Jan Biggel boeken of een andere bekende zanger. Boekingen lopen altijd via het boekingskantoor waarbij de artiest is aangesloten. Er zijn maar weinig artiesten die hun eigen boekingen doen. Ze ebben daar meestal geen tijd voor of gewoon geen zin in. Een optreden duurt meestal een half uur. Je betaalt hiervoor een vaste all-in prijs. De meeste artiesten hebben een ‘rider’. Dat is een overzicht van de voorzieningen die ze graag willen op de locatie waar ze optreden. Een fatsoenlijke kleedkamer en vaak is er een voorkeur voor aanwezige drankjes en hapjes. Dat er artiesten zijn die uitsluitend blauwe M&M’s willen is natuurlijk een grapje, al zal er misschien wel ergens een extreem geval zijn die dat soort eisen stelt. Meestal zijn de wensen gewoon redelijk. Een artiest moet zich even goed op het optreden kunnen voorbereiden. Dat kan niet ergens achter een kamerscherm of in een schuurtje.

Verstuur tijdig je uitnodigingen

Wanneer je echt een groot feest wilt geven als surprise voor de jarige dan is het natuurlijk wel zo leuk als iedereen daarbij kan zijn. Bedenk dat veel mensen een drukke agenda hebben. Soms moet een verlofdag vroegtijdig worden aangevraagd op het werk. Verstuur de uitnodigingen dus ruim op tijd. Minimaal een maand van tevoren is echt niet overdreven. Zo voorkom je dat mensen het allemaal laten afweten omdat ze al andere afspraken hebben die niet meer kunnen worden verzet. Mensen die je er absoluut bij wilt hebben licht je natuurlijk nog eerder in, zodat ze de dag in hun agenda vrij kunnen houden.

Hoe regel je de catering?

Als je een groot feest geeft is het handig om de catering uit te besteden. Je hoeft dan niet als gastheer of gastvrouw zelf drankjes in te schenken of met de hapjes rond. Je kunt natuurlijk ook tafels neerzetten met ‘self service’. Maar die zal je dan wel in de gaten moeten houden of er nog voldoende is en of er niet wat is omgevallen. Als je catering met personeel inhuurt dan wordt dat uiteraard voor je geregeld. Je kunt bij een cateraar zelf aangeven wat j wilt. Van hapjes en drankjes tot een warm of koud buffet.

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren