logo songteksten.net

5 songteksten waarvan je de betekenis nog niet wist

Wist je dat het nummer van Bryan Adams, Summer of '69, niet echt over het jaartal 1969 gaat? Er zijn talloze nummers waarvan de betekenis niet zo duidelijk is. Misschien heb je ze al wel honderd keer geluisterd, maar de betekenis van de songteksten in dit artikel zal je verbazen.

1. Poker Face van Lady Gaga

Om maar gelijk met een goed voorbeeld te beginnen. Het nummer Poker Face van Lady Gaga gaat niet over het bezoeken van een casino of het spelen van een potje poker. Veel nummers van Lady Gaga gaan over biseksualiteit en dit liedje is daar geen uitzondering op. De echte betekenis van Poker Face is heel anders. Het gaat om een vrouw die een relatie heeft met een man. Maar stiekem fantaseert ze dat de man een vrouw is.

Heb je door de titel van dit liedje wel zin gekregen in een potje poker of roulette? Speel nu online poker en probeer jouw pokerface uit. Misschien win je zelfs nog wel wat leuks!

2. Chandelier van Sia

Op het eerste gezicht lijkt dit een nummer over een goed feestje. Maar wie de betekenis achter dit nummer weet, zal zien dat het juist het tegenovergestelde is. Dit nummer van Sia gaat over haar gevecht met alcohol- en drugverslaving in het verleden. Het is dus juist een lied tegen het feit dat het feest altijd maar door moet gaan. Soms is het genoeg.

3. Gangnam Style van Psy

Dit vrolijke Koreaanse nummer kreeg iedereen aan het dansen in 2012. Het typische dansje werd door jong en oud uitgevoerd en werd vaak gedraaid op feestjes. Maar de eigenlijke betekenis van dit nummer is helemaal niet zo vrolijk als het doet lijken. Het gaat over Gangnam, een rijk gebied in Zuid-Korea, waar rijkdom en populariteit wordt gewonnen ten koste van anderen. Ook gaat het over de enorme schulden die veel inwoners hebben. De volgende keer zal je toch een ander gevoel hebben bij het dansje.

4. Macarena van Los Del Rio

We blijven nog even bij de vrolijke dansjes. De Macarena kent echt iedereen, een dansje waarbij je met je handen en heupen draait. Misschien omdat de songtekst in het Spaans is, hebben we nooit de betekenis ervan ontdekt. Het gaat namelijk over een vrouw die vreemdgaat nadat haar man is uitgezonden voor het leger. Helemaal niet vrolijk dus!

5. You're Beautiful van James Blunt

Dit nummer wordt vaak bij bruiloften gebruikt en veel mensen denken dat het een romantisch lied is. Als je dat ook denkt, dan zit je er eigenlijk helemaal naast! Het nummer gaat over een man die drugs gebruikt en vervolgens een vrouw ziet die hij stalkt. Hij is compleet geobsedeerd met deze, voor hem onbekende, vrouw. Best wel een creepy nummer, deze You're Beautiful van James Blunt. Er zijn ook veel mensen die dit nummer irritant vinden, daar heeft James Blunt speciaal zijn excuses voor aangeboden.

Er zijn heel veel nummers met een verborgen betekenis. Als je niet te diep naar de songteksten luistert lijken veel nummers vrolijk. Maar pak de lyrics er eens bij en kijk naar de echte betekenis.

Laatst gewijzigd op: 2 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren