logo songteksten.net

Welk muziekstreamingplatform heeft de beste catalogus?

Muziek spelen via een cd’tje is al sinds de uitvinding van de mp3-spelers achterhaald, maar de laatste jaren hebben streaming platforms de plaats van de mp3 weer ingenomen. Er zijn veel verschillende streamingdiensten voor muziek, maar welke heeft de beste catalogus? Natuurlijk hangt dat een beetje af van waar jij naar luistert, maar we hebben toch geprobeerd de beste diensten op een rijtje te zetten. We duiken in deze analyse in de catalogi van prominente muziek streaming platforms als Spotify, Apple Music, Tidal en Amazon Music

De rol van een VPN in het streamen van muziek

Voordat we kijken naar de beste catalogi in de streaming wereld, willen we eerst meer vertellen over het gebruik van een VPN. Wat betekent VPN? In de wereld van muziek-streaming, staat VPN voor ‘Virtual Private Network’. Met een VPN krijgen gebruikers internettoegang alsof ze zich op een andere geografische locatie bevinden. Deze functie is erg handig voor veel muziekliefhebbers, omdat het de potentie van een muziekcatalogus enorm kan uitbreiden door geografische beperkingen te omzeilen. Een VPN kan dus toegang bieden tot een uitgebreidere bibliotheek van nummers die mogelijk niet in jouw regio beschikbaar zijn. Nu je meer weet over het streamen van muziek met een VPN, is het tijd om de platforms van dichterbij te bekijken en hun aanbod onder de loep te leggen. We beginnen bij het bekendste platform: Spotify.

Spotify

Het Zweedse Spotify Is de absolute nummer één op het gebied van muziek streamen. Op de app vind je meer dan 70 miljoen nummers van allerlei artiesten en van verschillende soorten genres. Daarnaast is Spotify ook vuistdiep in de podcasts gedoken. Ook veel Nederlandse podcasts vind je op het Zweedse platform. De innovatieve algoritmische aanbevelingsfunctie van het platform, ‘Discover Weekly’, verdient daarnaast lof voor het introduceren van nieuwe muziek gebaseerd op de unieke voorkeuren van elke luisteraar. Met een nieuwe functie kun je ook beluisterde nummers van artiesten die je eigenlijk niet zo goed vindt, uit je voorkeursprofielen verwijderen, om ‘vervuiling’ van je persoonlijk lijsten te voorkomen.

Apple Music

Apple Music gaat nek-aan-nek met Spotify, met een catalogus van meer dan 75 miljoen nummers. Apple biedt vooral in bepaalde niche-genres, zoals jazz of klassiek een ruim aanbod. Ook zijn er artiesten te vinden op Apple die liever niet op Spotify staan vanwege persoonlijke redenen. Naast het exclusieve aanbod, biedt Apple ook losless audio. Dat is een functie waarbij gegevens uit de muziek niet verloren gaan en alle kwaliteit van het nummer goed behouden blijft bij het overzetten naar een digitaal bestand. De lossless audio-ondersteuning van Apple Music is een functie die de luisterervaring voor audiofielen verbetert.

Tidal

Tidal onderscheidt zich met zijn unieke aanbod van hoogwaardige audio. Maar het is niet enkel de audiokwaliteit die Tidal aantrekkelijk maakt. Met een catalogus van meer dan 70 miljoen nummers, inclusief exclusieve nummers van grote sterren als Beyoncé en Jay-Z, is Tidal onmisbaar voor elke popliefhebber. Omdat er echter een stuk minder gebruikers zijn dan op Apple en Sportify, is de bibliotheek aan zelfgemaakte afspeellijsten een stuk minder groot dan bij de concurrenten.

Amazon Music

Natuurlijk doet ook Amazon mee in de strijd om het beste muziekplatform. Amazon verovert namelijk niet alleen de markt voor het streamen van films en series, maar wil ook een stempel drukken op het muzikale landschap. Amazon Music beschikt over een aanbod van 75 miljoen nummers. Hoewel het misschien niet zoveel ontdekkingsmogelijkheden biedt als zijn rivalen, compenseren ze dit door hun integratie met het bredere ecosysteem van Amazon, zoals Amazon’s Echo-apparaten. Dit maakt het interessant voor liefhebbers van het platform en hun unieke producten in de webshop.

Laatst gewijzigd op: 1 maand geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren