logo songteksten.net

Populaire musici uit Bari

Bari is niet alleen een prachtig stukje Italië voor menig vakantieganger, maar ook een plek waar ontzettend veel bekende musici vandaan komen. Nu staat Italië natuurlijk al bekend om haar prachtige opera’s en kennen we ook allemaal de betoverende stem van Andrea Bocelli. Bari heeft daarom ook een rijke muzikale geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad heeft een aantal beroemde musici voortgebracht in verschillende genres, waaronder klassieke muziek, jazz, pop en rock. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat dit direct een hoop vragen bij je oproept, hebben we er een aantal voor je uitgekozen, waarmee we je graag alvast kennis willen laten maken. Onze tip is om ze gewoon eens op te zoeken op bijvoorbeeld YouTube en te beluisteren hoe fantastisch de stemmen en klanken zijn.

Domenico Modugno

Domenico Modugno, geboren in 1928 in het pittoreske Apulië, was meer dan een zanger, songwriter en acteur. Hij was een icoon, een symbool van Italiaanse joie de vivre en een onvermoeibare ambassadeur van zijn land en cultuur. Zijn krachtige, bariton stem, gecombineerd met zijn onmiskenbare charisma en aanstekelijke passie, betoverde generaties over de hele wereld. Modugno's muziek was een smeltkroes van genres, van traditionele volksmuziek tot swingende jazz en operette-achtige melodieën. Maar het was 'Nel blu dipinto di blu' (Volare), die hem onsterfelijkheid schonk. Dit vrolijke, optimistische lied, met zijn zwevende melodie en eenvoudige maar krachtige boodschap van hoop en eenheid, werd in 1958 de winnaar van het Eurovisie Songfestival.

Nina Zilli

Geboren in 1989, betovert Zilli de muziekscene met haar betoverende stem en genre-overstijgende sound. Haar muziek is een caleidoscoop van invloeden, die moeiteloos elementen van pop, soul, jazz en elektronica combineert. Deze unieke mix, gecombineerd met haar krachtige vocale uitingen, resulteert in een geluid dat zowel vertrouwd als vernieuwend is. Zilli's talent werd al vroeg erkend. Op jonge leeftijd begon ze met het schrijven van haar eigen liedjes en trad ze op in lokale cafés en clubs. Haar doorbraak kwam met de release van haar debuutalbum in 2016, dat lovende kritieken ontving en haar een toegewijde aanhang opleverde. Het album toonde haar veelzijdigheid en bevatte hits als Echoes en City Lights, die op grote radiostations werden gedraaid.

Bari ook een prachtig vakantieland

Naast deze twee prachtige muzikanten, heeft Bari er nog veel meer voortgebracht. Waar Bari ook steeds populairder in is geworden, is al vakantiebestemming. Logisch, want het is niet alleen een paar uur vliegen, maar ook een prachtige omgeving en bestemming voor eigenlijk alle verschillende soorten vakantie. Het voordeel aan de afstand, is dat wanneer je wordt opgepikt op Schiphol door familie, vrienden of de taxi, ze de live landingen Schiphol in de gaten kunnen houden en zo dus precies weten wanneer je land. Dit is niet alleen prettig voor jullie, maar ook voor de mensen die staan te wachten. Je mag namelijk niet overal blijven staan en al helemaal niet voor de vertrek- en aankomsthallen. Spreek daarom vooraf duidelijk af waar je wilt worden opgehaald, zodat hier geen misverstand over kan ontstaan. Schiphol is niet alleen groot, maar in het hoogseizoen ook enorm druk.

Laatst gewijzigd op: 2 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren