logo songteksten.net

Populaire liedjes met dieren in de titel

Dieren worden natuurlijk al jaren gebruikt als onderdeel van muziek. Niet alleen in de liedjes zelf, maar ook vaak in de titel. Dit komt doordat veel mensen hun troost vinden bij hun huisdier. Hoewel ook sommige dj’s ervoor kiezen om een hondenras als artiestennaam te gebruiken. Neem bijvoorbeeld pitbull, het bekende hondenras, maar ook direct de artiestennaam van een van de grootste artiesten uit Amerika en eigenlijk wel heel de wereld. Omdat dit veel verder gaat dan alleen honden, hebben we gekeken naar populaire liedjes die een dier in de titel hebben. Dit kan zijn een bekend dier, maar ook een fictief dier, zoals bijvoorbeeld de vuurvliegjes van Own City.

Dance Monkey - Tones and I

Het eerste populaire liedje met een dier in de titel is 'Dance Monkey' van Tones and I. Dit nummer werd uitgebracht in 2019 en groeide al snel uit tot een wereldwijde hit. Met zijn aanstekelijke melodie en pakkende tekst wist Tones and I de harten van vele luisteraars te veroveren.

Dark Horse - Katy Perry ft. Juicy J

Een ander bekend nummer met een dieren referentie is 'Dark Horse' van Katy Perry, featuring Juicy J. Dit nummer, afkomstig van Perry's album 'Prism' uit 2013, combineert pop en hiphop elementen tot een onweerstaanbare mix. De lyrics zijn mysterieus en intrigerend, wat mede heeft bijgedragen aan het succes van het nummer.

Wooly Bully - Sam The Sham and The Pharaohs

Ook het nummer 'Wooly Bully' van Sam The Sham and The Pharaohs mag niet ontbreken in deze lijst. Dit liedje komt uit 1965 en is nog steeds geliefd bij vele mensen. Met zijn aanstekelijke ritme en vrolijke deuntje is het moeilijk om stil te blijven zitten bij het horen van dit nummer.

Fireflies - Owl City

Een nummer dat de harten van velen heeft veroverd met zijn dromerige sfeer, is 'Fireflies' van Owl City. Uitgebracht in 2009, bracht dit liedje een gevoel van warmte en nostalgie met zich mee. De poëtische teksten en melodieuze klanken nemen je mee naar een magische wereld vol vuurvliegjes.

Wolves. - Selena Gomez x Marshmello

Tot slot hebben we 'Wolves' van Selena Gomez en Marshmello. Dit nummer, uitgebracht in 2017, is een samenwerking tussen de populaire zangeres en de bekende DJ/producer. Met zijn catchy beat en emotionele lyrics heeft dit nummer een diepe indruk achtergelaten bij vele luisteraars.

Nog veel meer liedjes

Naast deze liedjes, zijn er natuurlijk nog veel meer populaire liedjes met dieren in de titel. Helemaal als we gaan kijken naar kinderliedjes, die we voor nu even buiten beschouwing hebben gelaten, zien we dat er ontzettend veel dieren worden gebruikt. Want laten we eerlijk zijn, kinderen worden altijd vrolijk en blij wanneer ze dieren zien. Daarom is een hond ook zo enorm populair als we kijken naar populaire huisdieren. Dus stel dat je nog op zoek bent naar een leuk hondenras, dan is een teckel bijvoorbeeld ideaal voor gezinnen met kinderen. Ze haren bijna niet, waardoor ze dus ook niet onnodig voor veel extra werk in het huishouden zorgen. Hoe fijn is dat?

Laatst gewijzigd op: 2 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren