logo songteksten.net

Fietsen en muziek luisteren? Zorg dat je het veilig doet

Wil je even helemaal tot rust komen en tegelijkertijd ook lekker kunnen bewegen? Dan is de combinatie van fietsen en het luisteren naar muziek hier ideaal voor. Uiteraard is het alleen wel belangrijk dat je het ook veilig doet en de muziek dus niet te hard zet. Stel dat er dan iemand achter je zit en degene wil je graag inhalen, dan is het wel prettig dat je hoort dat er wordt gebeld. Hoewel dit één van de redenen is waarom het belangrijk is om goed op te letten, is er nog een reden die veel belangrijker is en dat is het goed kunnen horen van het verkeer om je heen. Je kunt je voorstellen dat wanneer je de muziek hard hebt staan, je niet hoort dat er een auto achter je zit die je misschien wel in wil halen. Daarom willen we je graag een aantal handige tips geven, die ervoor zullen zorgen dat het fietsen met muziek een stuk veiliger wordt.

De gevaren van fietsen en muziek luisteren

We hebben het al even genoemd, maar fietsen terwijl je muziek luistert, kan best gevaarlijk zijn. Vooral onder de jeugd zien we het veel en daarom is het goed om eerst nog even stil te staan bij de gevaren en daarna te kijken naar hoe we dit kunnen oplossen, zodat het voor iedereen een stuk veiliger is. Dus ga je een fatbike kopen voor je puber, dan is het goed om ook even dit gedeelte te bespreken, aangezien het vaak de jeugd is die met harde muziek in hun oren over het fietspad rijdt. Het luisteren naar muziek tijdens het fietsen zorgt voor afleiding. Helemaal wanneer je de muziek enorm hard hebt staan. Dit heeft als gevaar dat je minder alert bent en ook veel sneller afgeleid bent met alle gevolgen van dien. Daarnaast hoor je ook de sirenes van bijvoorbeeld de hulpdiensten minder goed of zelfs helemaal niet. Reden genoeg dus om de muziek wat zachter te zetten of om gewoon geen muziek te luisteren tijdens het fietsen.

Kies voor de juiste apparatuur

Nu je weet wat de gevaren zijn, is het tijd om te kijken hoe we het zo veilig mogelijk kunnen maken. Stel dat jij of je nieuwe V20 fatbike dagelijks naar school of werk fietst, dan is het belangrijk om te zorgen voor goede oordopjes of een koptelefoon. Handig is om te kiezen voor een variant die geschikt is voor tijdens het sporten. Het voordeel hiervan, is dat ze namelijk een stuk prettiger zitten en daarnaast een open ear ontwerp hebben, waardoor je ook alles om je heen gewoon kunt blijven horen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een set oordopjes te kopen met noise cancelling, maar gebruik deze absoluut niet tijdens het fietsen, mits het op een hometrainer is.

Zet de muziek niet te hard

Harde muziek is niet alleen slechts voor je oren, het zorgt er ook voor dat je niets meer om je heen hoort. Zorg er dus voor dat je de nieuwste liedjes van John West of andere zanger niet te hard zet, zodat je eigenlijk gewoon op normaal niveau met elkaar kunt blijven praten. Dit zal niet altijd even fijn zijn, aangezien de kans bestaat dat je de muziek niet of niet goed hoort, maar het maakt het wel een stuk veiliger voor jezelf, je oren en de mensen om je heen.

Laatst gewijzigd op: 2 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren