logo songteksten.net

Nederland wint Junior Songfestival net niet

(Novum) - Nederland heeft zaterdagavond net naast de winst op het Junior Eurovisie Songfestival gegrepen. De 13-jarige Rachel eindigde met 103 punten op de tweede plaats met het nummer Teenager. Georgië pakte de winst met 108 punten.

"Winnen was natuurlijk leuk geweest, maar een tweede plek is ook een heel mooie score", reageert Rachel. Nederland lag lange tijd aan kop tijdens het liedjesfestijn in Armenië. "Voor mijn gevoel ging het optreden met de dansers goed en hebben we vanavond alles gegeven. Dat ik Nederland heb mogen vertegenwoordigen bij een van de grootste shows van Europa is geweldig."

De 13-jarige uit het Noord-Brabantse dorp Wouw, die zondag is teruggekeerd naar Nederland, had het Junior Songfestival 'voor geen goud willen missen'. "En gelukkig houdt het hier nog niet op, want ik heb nog een aantal leuke optredens de komende weken."

Georgië won het negende Junior Songfestival met het nummer Candy Music. "Ik heb er geen woorden voor", reageerde een van de leden van de meidengroep Candy. "Wij zijn de gelukkigste kinderen ter wereld, ontzettend veel dank voor iedereen die op ons heeft gestemd."

Hoewel Nederland het liedjesfestijn niet wist te winnen, vindt het Junior Eurovisie Songfestival volgend jaar toch plaats in Nederland. Welke stad in het teken zal staan van de jonge zangers, maakt de AVRO later bekend. In 2007 organiseerde de omroep de vijfde editie van het liedjesfestijn in Rotterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren