logo songteksten.net

Alle artikelen in Festival

Songfestivaltafeltje Måneskin mocht niet worden schoongemaakt

Het tafeltje waarop Måneskin-frontman Damiano David tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival coke zou hebben gesnoven, is na de uitzending grondig onderzocht op sporen van drugs. Dat liet Richard van Vught, hoofd beveiliging, doorschemeren in de NOS-documentaire De Grote Finale van het Songfestival, waarin een kijkje achter de schermen van het evenement werd getoond.

Lees verder

Corona overschaduwde eerste Nederlandse songfestival in 41 jaar

Na 41 jaar vond in 2021 het Eurovisie Songfestival weer plaats in Nederland. Het werd het eerste grote meerdaagse evenement sinds het begin van de coronacrisis. De organisatie moest daardoor alles uit de kast halen om het evenement veilig te laten verlopen, wat uiteindelijk grotendeels lukte.

Lees verder

Edsilia is trots op songfestivalavontuur: hoogtepunt van 2021

Voor Edsilia Rombley was het Eurovisie Songfestival in Rotterdam een van haar grootste hoogtepunten van afgelopen jaar. Tot die conclusie komt de zangeres als ze terugblikt op 2021. Ze is ontzettend trots en dankbaar dat ze een van de presentatoren van het liedjesfestijn mocht zijn.

Lees verder

Armenië wint Junior Eurovisie Songfestival

Maléna Fox uit Armenië heeft het Junior Eurovisie Songfestival gewonnen. In de Franse hoofdstad Parijs kreeg de 13-jarige zangeres de meeste punten voor haar liedje Qami qami, dat ze in zowel het Engels als het Armeens zong.

Lees verder

S10 toont blijdschap na songfestivalbevestiging

S10 gilde het uit nadat ze te horen had gekregen dat ze volgend jaar Nederland mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De zangeres deelde donderdag een video van het moment waarop ze de bevestiging kreeg.

Lees verder

Beelden opgedoken van Eurovisiesongfestival 1964

Een gebruiker van onlineforum Reddit heeft een unieke clip geplaatst van het Eurovisiesongfestival in 1964. Dat meldt de VRT donderdag. De drie minuten durende, stomme clip is bijzonder omdat er verder geen goede opname is van deze editie van het liedjesfestijn.

Lees verder

ID&T vraagt meer perspectief, anders ook in 2022 geen festivals

Evenementenorganisator ID&T vraagt van het kabinet snel met "een doordacht plan" voor de cultuursector te komen. Met de huidige strategie kan de festivalagenda van volgend jaar opnieuw vrijwel leeg blijven, waarschuwt de organisator in reactie op de coronapersconferentie van dinsdagavond.

Lees verder