logo songteksten.net

Alle artikelen in Film

Henny Huisman pakt in nieuwe film rol van Michiel Huisman

Henny Huisman zal binnenkort te zien zijn in een bioscoopfilm. De opnames van De Facelift moeten binnenkort plaatsvinden, al is nog niet duidelijk wanneer het draaien exact van start gaat. In de film wordt de televisiecoryfee verward met zijn halve naamgenoot Michiel Huisman.

Lees verder

Emma Watson wilde na vier films stoppen met Harry Potter

Het scheelde niet veel of Emma Watson was na vier films gestopt als Hermelien Griffel in de Harry Potter-franchise. In de HBO Max-special Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts wordt onthuld dat de actrice sterke twijfels had om deel te nemen aan de vijfde film uit de serie, Harry Potter en de Orde van de Feniks.

Lees verder

Nul punten-serie songfestivalmoment van het jaar

Het begin van de bekendmaking van de punten van de televoters tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival is door songfestivalfans gekozen tot moment van het jaar. De opmerkelijke gebeurtenis kreeg tijdens de uitreiking van de eerste Eurovision Awards de voorkeur boven de 'speech' van de winnende groep Måneskin ("Rock 'n' roll never dies").

Lees verder

Sundance Film Festival wil boostershots uitdelen

Het befaamde Sundance Film Festival, dat jaarlijks in januari plaatsvindt in Park City in de Amerikaanse staat Utah, is van plan om corona-boostershots te geven aan bezoekers die daarvoor in aanmerking komen. Dit meldt Variety.

Lees verder

Srebrenica-film Quo Vadis Aida? voor het eerst in Servië vertoond

De Srebrenica-film Quo Vadis, Aida? is voor het eerst in Servië vertoond. Er is controverse over het vertonen van de film in het land, omdat een klein deel van Servië islamitisch is en er vanwege de inhoud van de film - de genocide op moslimjongens en -mannen - wordt gevreesd voor vergeldingsacties.

Lees verder

Vrouwen doen boekje open over Bart de Pauw in nieuwe serie

Acht vrouwen die stellen dat de Belgische televisiemaker Bart de Pauw hen heeft lastiggevallen, vertellen hierover in de driedelige reeks Het proces dat niemand wou. Tess Uytterhoeven maakte de serie, die woensdag op Streamz verschijnt. De Pauw wilde volgens de programmamaakster niet meewerken aan het programma.

Lees verder

Netflix-docuserie Cheer keert terug met tweede seizoen

Een van Netflix' meest populaire 'quarantaine'-shows uit 2020 was de docuserie Cheer, waarin het wel en wee werd gevolgd van het cheerleadingteam van Navarro College uit Corsicana in de Verenigde Staten, dat trainde om de nationale titel binnen te halen. Daarop komt nu een vervolg, al zal de show er dit keer heel anders uit gaan zien. Dit meldt NME.

Lees verder

WandaVision meest illegaal gedownloade serie van 2021

WandaVision is volgens onderzoek van nieuwswebsite Torrentfreak de meest illegaal gedownloade serie van 2021. De Marvelserie met onder anderen Elizabeth Olsen en Paul Bettany als de superhelden Wanda en Vision kwam afgelopen jaar op Disney+ uit en won meerdere televisieprijzen.

Lees verder

Filmpers kiest Druk en Quo Vadis Aida? tot beste films van 2021

De Deense tragikomedie Druk en de Srebrenica-film Quo Vadis, Aida? zijn door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten uitgeroepen tot de twee beste bioscoopfilms van 2021. Druk kreeg de meeste punten na een stemming onder meer dan vijftig Nederlandse critici; Quo Vadis Aida? werd gekozen als beste Nederlandse bioscooptitel.

Lees verder

Team achter De Veroordeling gaat nieuwe familiefilm maken

Het team achter de film De Veroordeling, over de Deventer moordzaak, gaat een nieuwe Nederlandse familiefilm maken. Regisseur Sander Burger is deze week begonnen met de opnames van Totem. De hoofdrollen worden gespeeld door Lies Visschedijk, Emmanuel Ohene Boafo en Kenneth Herdigein.

Lees verder

Finkers-film blijkt ook tijdens kerst kijkcijferhit

De bekroonde Herman Finkers-film De Beentjes van Sint-Hildegard is ook op eerste kerstdag een kijkcijferhit gebleken. De Twentse tragikomedie was met 890.000 kijkers het best bekeken programma van de avond, na de kersttoespraak van de koning en het NOS Journaal.

Lees verder