logo songteksten.net

Nul punten-serie songfestivalmoment van het jaar

Het begin van de bekendmaking van de punten van de televoters tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival is door songfestivalfans gekozen tot moment van het jaar. De opmerkelijke gebeurtenis kreeg tijdens de uitreiking van de eerste Eurovision Awards de voorkeur boven de 'speech' van de winnende groep Måneskin ("Rock 'n' roll never dies").

Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje en Nederland, de vier landen die onderaan stonden na het verdelen van de jurypunten, kregen tijdens de puntentelling achtereenvolgend allemaal nul punten van het publiek. Sinds deze methode van bekendmaking in 2016 werd geïntroduceerd was het nog niet eerder voorgekomen dat zoveel landen niets kregen van de televoters. Het zorgde voor ongeloof bij de songfestivalartiesten en het publiek in Rotterdam Ahoy.

Andere Eurovision Awards ging onder meer naar Zwitserland en Oekraïne. De Zwitser Gjon's Tears werd uitgeroepen tot de artiest met de beste stem en Go_A uit Oekraïne kreeg de prijs voor meest innovatieve staging. De jurk op wieltjes van de Russische zangeres Manizha kreeg de meeste stemmen in de categorie 'meest iconische decorstuk', terwijl Kroatië werd uitgeroepen tot favoriete act die niet de finale haalde.

Jeangu Macrooy greep mis in de categorie beste kapsel. Hij zag de prijs naar de Servische zangeressen van Hurricane gaan. Måneskin kreeg de prijs voor beste kledij.

De winnaars van de eerste Eurovision Awards werden vrijdagavond bekendgemaakt. In totaal brachten ruim 70.000 mensen de afgelopen dagen hun stem uit.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren