logo songteksten.net

Netflix-docuserie Cheer keert terug met tweede seizoen

Een van Netflix' meest populaire 'quarantaine'-shows uit 2020 was de docuserie Cheer, waarin het wel en wee werd gevolgd van het cheerleadingteam van Navarro College uit Corsicana in de Verenigde Staten, dat trainde om de nationale titel binnen te halen. Daarop komt nu een vervolg, al zal de show er dit keer heel anders uit gaan zien. Dit meldt NME.

Streamingservice Netflix deelde de eerste trailer van het programma, waarin het seksschandaal van Jerry Harris, een van de smaakmakers van het eerste seizoen, niet onbesproken blijft. De makers lichten juist toe hoe coach Monica Aldama en het team onder zijn aantijgingen van seksueel misbruik en het vermeende bezit kinderpornografie hebben geleden. Harris zegt onschuldig te zijn en zijn rechtszaak is momenteel nog steeds gaande.

De opnames van het programma begonnen begin 2020, net toen de eerste serie op Netflix te zien was. Vanwege de pandemie werden de opnames stil gelegd, evenals het cheerleaderkampioenschap. Later dat jaar werd er weer gefilmd en werd het team gevolgd op weg naar het kampioenschap in Daytona Beach in Florida.

"Ik geloof enorm in het vertellen van een verhaal. En vooral om die verhalen eerlijk te vertellen, zoals ze zijn. We hebben vanaf januari 2020 tot en met april 2021 gefilmd, uiteraard met 'corona' tussenpauzes, maar ik denk echt dat we iets hebben neergezet dat heel echt overkomt. Het verhaal van het team van Navarro College tegenover dat van hun grote concurrent Trinity Valley Community College. Dat gecombineerd met een aanklacht tegen een van de hoofdrolspelers van vorig seizoen maakt het denk ik een hele geloofwaardige en waarheidsgetrouwe show," aldus uitvoerend producent Greg Whiteley.

Hij vervolgt: "Het was inspirerend, hartverscheurend, bij vlagen frustrerend en toch ook weer ontroerend om deel uit te maken van de levens van de hoofdpersonen."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren