logo songteksten.net

Spider-Man-film passeert in elf dagen grens van 1 miljard dollar

De nieuwe Spider-Man-film No Way Home heeft binnen elf dagen wereldwijd meer dan 1 miljard dollar opgebracht. Het is daarmee wereldwijd de meest succesvolle bioscooptitel van 2021. Dat melden de Amerikaanse vakbladen.

Het is de derde film in de geschiedenis die deze mijlpaal binnen zo'n korte periode behaalt. Eerder lukte dat - voor de coronacrisis - twee andere Marvel-films: Avengers Endgame (2019) en Avengers: Infinity War (2018). Op de tweede plek van meest succesvolle films van 2021 staat de Bond-film No Time To Die; die teller staat nu op ruim 800 miljoen dollar wereldwijd.

In Spider-Man: No Way Home worstelt de titelheld (gespeeld door Tom Holland) ermee dat iedereen zijn geheime identiteit kent. Hij benadert Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) om de situatie te veranderen. Maar zoals altijd in dit soort films, heeft elke actie consequenties.

De film leek in Nederland ook alle records te gaan breken tot het demissionaire kabinet opeens de nieuwe lockdown aankondigde. In principe zouden de bioscopen half januari weer open moeten gaan, al vreest de filmwereld dat de lockdown - net als vorige jaar - langer dan een paar weken gaan duren.

Laatst gewijzigd op: 6 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren