logo songteksten.net

Finkers-film blijkt ook tijdens kerst kijkcijferhit

De bekroonde Herman Finkers-film De Beentjes van Sint-Hildegard is ook op eerste kerstdag een kijkcijferhit gebleken. De Twentse tragikomedie was met 890.000 kijkers het best bekeken programma van de avond, na de kersttoespraak van de koning en het NOS Journaal.

Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. In april, toen de film voor het eerst werd uitgezonden, trok De Beentjes van Sint-Hildegard 2,5 miljoen kijkers. In de bioscoop kochten al meer dan 720.000 mensen een kaartje voor de komedie van Finkers en regisseur Johan Nijenhuis. De film vertelt over een echtpaar dat na dertig jaar kabbelhuwelijk besluit het roer om te gooien.

Sowieso scoorden films goed op eerste kerstdag. Net5 en Veronica behaalden hoge noteringen in de kijkcijferlijst met twee kerstklassieker. Op Net5 was Home Alone te zien, over een jochie dat alleen thuis is met kerst en met twee oerdomme boeven te maken krijgt. Hier schakelden 448.000 kijkers voor in (plek 9 in de lijst).

De iconische kerstfilm Die Hard, met Bruce Willis als agent die op kerstavond als enige een wolkenkrabber vol bad guys onschadelijk kan maken, trok op Veronica 341.000 kijkers. Hiermee was de film goed voor een 18e plek in de kijklijst. Naast de kerstfilms en de kersttoespraak deed ook het knapperende haardvuur dat SBS6 de hele avond uitzond het erg goed, met gemiddeld 281.000 kijkers.

Laatst gewijzigd op: 6 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren