logo songteksten.net

Team achter De Veroordeling gaat nieuwe familiefilm maken

Het team achter de film De Veroordeling, over de Deventer moordzaak, gaat een nieuwe Nederlandse familiefilm maken. Regisseur Sander Burger is deze week begonnen met de opnames van Totem. De hoofdrollen worden gespeeld door Lies Visschedijk, Emmanuel Ohene Boafo en Kenneth Herdigein.

Dat heeft producent Volya Films maandag bekendgemaakt. Totem vertelt over de 11-jarige Ama, gespeeld door de jonge actrice Amani-Jean Philippe. Ama is een gedreven zwemster en zij oefent voor de aankomende kampioenschappen. Ama voelt zich volledig Nederlands, maar haar ouders zijn asielzoekers uit Senegal en sinds ze zijn uitgeprocedeerd, verblijven ze illegaal in Nederland. Als haar moeder wordt opgepakt, begint Ama een zoektocht naar haar vader.

Sander Burger maakte eerder De Veroordeling, over de Deventer moordzaak. De film won diverse prijzen in het buitenland en was met vier Gouden Kalveren de grote winnaar op het Nederlands Filmfestival afgelopen oktober. In die film speelde Lies Visschedijk ook een grote rol.

De opnames van Totem duren nog tot eind februari. De film komt naar verwachting eind 2022 in de bioscoop.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren