logo songteksten.net

Sundance Film Festival wil boostershots uitdelen

Het befaamde Sundance Film Festival, dat jaarlijks in januari plaatsvindt in Park City in de Amerikaanse staat Utah, is van plan om corona-boostershots te geven aan bezoekers die daarvoor in aanmerking komen. Dit meldt Variety.

Nadat vorige week al besloten werd dat het dragen van een mondkapje verplicht is tijdens het festival, dienen bezoekers ook aan te kunnen tonen dat ze gevaccineerd zijn én een boostershot hebben gehad. Voor gasten die wel gevaccineerd zijn maar nog geen boostershot hebben is er nu wellicht de mogelijkheid om dat ter plekke te doen, mits er genoeg tijd zit tussen de tweede vaccinatie en de booster.

Het Sundance Festival vindt plaats van 20 tot 30 januari. Naast het fysieke programma zullen er ook hybride en virtuele onderdelen zijn. Er zijn geen plekken waar mensen samen kunnen komen om te eten en drinken, evenals het traditionele gala dat afgelast is. De organisatie werd nauw samen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het organiseren van 'corona-evenementen' en heeft er alle vertrouwen in dat deelnemers en gasten het event op een veilige manier kunnen beleven. Daarbij worden alle aanwezigen bij de ingang getest.

Het feit dat het festival überhaupt doorgaat is al bijzonder te noemen. Het Palms Springs Film Festival en de Critic Choice Awards, ook beide gepland in januari, werden in een eerder stadium al afgezegd vanwege de oplopende besmettingen in de Verenigde Staten.

Laatst gewijzigd op: 6 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren