logo songteksten.net

Opnames Paradise Lost uitgesteld

(Novum) - De opnames van de bijbelse spektakelfilm Paradise Lost zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. Producent Legendary Pictures zag dat de makers het geplande budget van 120 miljoen dollar met tien tot vijftien procent zouden overschrijden. Besloten werd nog eens goed te bekijken waar bezuinigd kan worden, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Volgens ingewijden is het proces te vergelijken met wat onlangs bij de western The Lone Ranger gebeurde. Daar was Disney bang dat de productie zelfs de geplande 250 miljoen dollar zou passeren, waarna producent Jerry Bruckheimer en regisseur Gore Verbinski werden teruggefloten. Een paar ingewikkelde en dure scènes werden geschrapt en enkele acteurs, onder wie hoofdrolspeler Johnny Depp, besloten hun gage te verlagen. Zo kon het geplande budget worden beperkt tot 215 miljoen dollar, waarna de opnames werden hervat.

Paradise Lost is een verfilming van het gelijknamige boek van John Milton over de hemelse strijd tussen goed en kwaad. Grootste naam onder de acteurs is Bradley Cooper, die de hoofdrol van Lucifer speelt. De opnames zouden in januari in Australië van start gaan. Legendary hoopt nu de financiën voor het voorjaar rond te hebben, waarna gelijk met filmen kan worden gestart.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren