logo songteksten.net

Verlinde legt Daddy Cool stil na geldproblemen

(Novum) - De musical Daddy Cool op Mallorca wordt stilgelegd. De internationale voorstelling stopt omdat de Duitse producent Sunny Music Entertainment zijn financiële verplichtingen niet nakomt. Dat liet Albert Verlinde Entertainment vrijdag weten.

Algemeen directeur Jeroen Dona is teleurgesteld. "We kunnen niet anders dan beslissen de voorstellingen van Daddy Cool stil te leggen, zeker gezien het feit dat het vertrouwen ontbreekt dat het op korte termijn weer goed komt." Hij benadrukt dat zijn bedrijf zich aan de afspraken heeft gehouden. "Nu Sunny Music dit niet doet, moeten we alle betrokkenen beschermen tegen een nog veel grotere teleurstelling."

De Duitse producent had Albert Verlinde Entertainment gevraagd de dansmusical op Mallorca tot een succes te maken. "Dat is ook gelukt, kijkend naar de enthousiaste reacties van pers en publiek," zegt Dona. "Er is enorm hard en gedreven gewerkt aan de voorstelling door onze creatives en de voornamelijk Nederlandse cast."

Toch kijkt Dona alweer vooruit. "Natuurlijk baal ik, maar ik houd warme herinneringen over aan Mallorca. En we gaan gewoon door met het maken van mooie producties in binnen- en buitenland. Ondernemen is niet voor bange mensen." Hoeveel de maatregel het bedrijf kost, is niet bekendgemaakt.

De internationale voorstelling van Daddy Cool, die tot januari in Nederland te zien was, ging twee weken geleden in première op Mallorca. Vanaf oktober reist de musical, met de grootste hits van Boney M en Frank Farian, langs twaalf Britse steden. Ruben Heerenveen nam in zowel Nederland als Mallorca de hoofdrol van Sunny voor zijn rekening en speelt ook in Groot-Brittannië.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren