logo songteksten.net

Marilyn Monroe vijftig jaar dood

(Novum) - Marilyn Monroe is zondag precies vijftig jaar dood. Het Amerikaanse sekssymbool van de jaren vijftig, dat nog steeds razend populair is, overleed in 1962 op 36-jarige leeftijd als gevolg van een overdosis slaappillen.

Het Amsterdamse Eye Filminstituut organiseert ter ere van de vijftigste sterfdag van de actrice en zangeres een Marilyn Monroe-marathon. Daarbij worden vijf films met en over de blondine vertoond, waaronder My Week With Marilyn uit 2011, Insignificance uit 1985 en The Misfits uit 1961.

Norma Jean Mortenson, zoals Monroe eigenlijk heette, speelde tijdens haar korte carrière in tientallen films. Ze trouwde verschillende keren, met onder anderen honkballer Joe DiMaggio en toneelschrijver Arthur Miller en had naar verluidt een affaire met president John F. Kennedy, die ze enkele maanden voor haar dood nog toezong op zijn verjaardag.

Over de doodsoorzaak van Monroe wordt ook nog altijd gespeculeerd. Volgens sommigen pleegde de seksbom, die verslaafd was aan alcohol en medicijnen, zelfmoord.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren