logo songteksten.net

Helwegen denkt James Bond aan te kunnen

(Novum) - Marijke Helwegen denkt dat zij het prima zou doen als M, de baas van James Bond. "Ik zou dat heel goed kunnen, zo van kom jij eens hier jongetje, op je knieën voor me." Dat zei de socialite in Amsterdam op de zwarte loper van de nieuwe bondfilm Skyfall voor de camera van Novum Nieuws.

"Ik vind die cheffin ook altijd zo lelijk", vertelt de 62-jarige Helwegen over de 77-jarige Judi Dench, die sinds Goldeneye uit 1995 de rol van M vertolkt. "Ik voel me meteen zo mooi als ik haar zie." Helwegen heeft zelf talloze cosmetische behandelingen ondergaan.

Hoewel de ambassadrice van cosmetische chirurgie eigenlijk een hekel heeft aan gewelddadige films, kan een flink potje bloedvergieten haar niet deren. "Ik kan prima tegen bloed, vooral bij andere mensen."

Ook ex-Bondgirl Daphne Dekkers loopt niet weg voor een avondje knallen. "Ik vind geweld wel lekker. Ik hoef heus niet altijd een gewelddadige film te kijken, maar ik kan er prima van genieten."

Toch heeft Helwegen naar eigen zeggen één belangrijk minpunt voor een baan als geheim agent. "Ik kan geen geheimen bewaren, ik flap alles er meteen uit."

Daar heeft advocaat Bram Moskowicz geen last van. "Geheimpjes bewaren gaat mij wel goed af." Toch zou de CIA of MI6 niet bij hem hoeven aankloppen voor een geheime klus. "Nee, dan kies ik meteen voor de Mossad."

Gordon ziet zichzelf niet als aspirant-detective. "Ik ben geen infiltrant, maar veel meer irritant", grapt de zanger.

Martijn Krabbé, wiens vader Jeroen in The Living Daylights uit 1987 de schurkenrol vertolkte, is er nog het meest filosofisch over. "Geheimen bewaar je niet, die hoor je niet. Daar zwijg je over."

Skyfall draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren