logo songteksten.net

Bløf bewerkt laatste opname Ramses Shaffy

(Novum) - Bløf is aan de slag gegaan met de laatste opname van Ramses Shaffy. Dat heeft platenmaatschappij Universal maandag bekendgemaakt. Het duet Eiland van Weleer verschijnt op de nieuwe cd LEEF!, waarvoor verschillende artiesten een nummer van de in 2009 overleden Shaffy hebben bewerkt. De cd komt 6 september uit.

Shaffy ging voor zijn dood de studio in om een aantal van zijn bestaande liedjes opnieuw op te nemen, maar heeft deze vanwege zijn slechte gezondheid nooit af kunnen ronden. Omdat de zanger dit jaar 80 jaar zou zijn geworden, zijn de oude opnames van de plank gehaald en zijn verschillende Nederlandse artiesten gevraagd om het album af te maken.

Bløf heeft het nummer Eiland van Weleer voorzien van muziek en deels een nieuwe tekst. Het is een duet geworden van frontman Paskal Jakobsen en Ramses. "Wij zijn zeer vereerd dat we aan dit speciale eerbetoon aan Ramses Shaffy hebben mogen meewerken", laat Peter Slager, bassist van Bløf, weten in een verklaring. "Helemaal omdat we de beschikking kregen over de laatste opnames die Shaffy nog gemaakt heeft."

Herman van Veen componeerde speciaal voor Shaffy het stuk In Zijn Laatste Dagen. Liesbeth List heeft Ik Denk over Je Na Amsterdam opgenomen, een lied van Ramses dat zij nog nooit eerder heeft gezongen. Ook onder anderen De Dijk, Frank Boeijen, Tim Knol, Alderliefste, Boudewijn de Groot en Paul de Leeuw leveren een bijdrage.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren