logo songteksten.net

John Mayer viert muzikale terugkeer Nederland

(Novum) - John Mayer vierde zijn terugkeer op Nederlandse bodem dinsdagavond met een optreden van wereldformaat in de Amsterdamse Ziggo Dome. De Amerikaanse zanger wordt de laatste jaren in de media vooral neergezet als een vrouwenverslinder, maar herinnerde zijn publiek eraan dat hij vooral een begenadigd gitarist en tekstschrijver is.

Mayer liet meer dan eens weten blij te zijn om voor de eerste keer in drie jaar weer in de hoofdstad op te treden. "Bedankt voor al jullie geduld", riep hij de concertbezoekers toe. "Het is veel te lang geleden dat we hier waren." Repertoire van zijn nieuwste album Paradise Valley, dat in augustus dit jaar uitkwam, bleek een bescheiden rol te spelen in de setlist van zijn Born and Raised-wereldtoer. Bewonderaars van Mayer lieten hem echter niet in de steek, door nieuwe songs als Dear Marie en Waiting On the Day met luid gejuich te ontvangen.

De 36-jarige muzikant beloonde zijn toegestroomde fans niet alleen met vertolkingen van zijn laatste plaat, maar vooral met zijn befaamde gitaarsolo's. Deze kwamen meermaals terug in nummers van zijn voorgaande albums en zorgden voor enthousiast gegil in de zaal. Tijdens het concert liet John zich ontglippen dat hij erg moe was, maar vergat daarbij zijn fans niet vaak genoeg te bedanken. "Je reist ontzettend veel in een korte tijd", legt hij uit. "Maar als ik jullie mooie gezichten zo voor me zie, realiseer ik me dat dit iets prachtigs is."

Tijdens If I Ever Get Around A Living liet Mayer zien niet bang te zijn voor een experiment, door het nummer met twee gitaren tegelijk uit te voeren. Hierbij speelde hij een deel van het lied met zijn handen achter zijn rug.

De zanger gaf ook zijn zevenkoppige band tijdens de show de ruimte om te laten zien wat ze konden door zichzelf even terug te trekken. Ondanks het goed ontvangen nieuwe materiaal van de zanger bleek een van zijn oudere singles, Slow Dancing In A Burning Room, het hoogtepunt van het optreden. Na meerdere gitaarsolo's tijdens het nummer trakteerden fans hem op een staande ovatie, wat herhaald werd na Neon en A Face To Call Home.

John en zijn fans mogen deze week nog even genieten van zijn Nederlandse comeback. Op woensdag- en donderdagavond maakt Mayer namelijk zijn opwachting in de Heineken Music Hall.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren