logo songteksten.net

Gers Pardoel bedankt vader met liedje

(Novum) - Gers Pardoel heeft het nummer Dankbaarheid voor zijn vader geschreven. "Toen mijn vader het nummer hoorde, was hij tot tranen toe geroerd", zegt de rapper in een verklaring. De opbrengst van het liedje, dat maandag uitkomt, gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Pardoel verloor op 17-jarige leeftijd zijn moeder aan kanker. "Nadat mijn moeder was overleden aan kanker, verliep het best stroef tussen mij en mijn vader", legt Pardoel uit. "Er waren best wel wat woordenwisselingen met mijn vader, maar later besefte ik pas hoe heftig de tijd was voor hem. Ik was nog maar 17 jaar en hij moest mij en mijn broer alleen opvoeden."

De rapper schreef Dankbaarheid al een paar jaar geleden. Pardoel hoopte dat het nummer liet zien hoe dankbaar hij is voor hoe zijn vader met de situatie omging. "Toen hij een hartaanval kreeg werd dat gevoel versterkt. Ik dacht: ik moet nu een nummer voor hem schrijven voordat het te laat is."

De 32-jarige rapper hoopt dat het liedje ook andere mensen aanspoort om geliefden te bedanken. "Het is een valkuil om dat niet te zeggen omdat we druk zijn of omdat we het eng vinden", legt hij uit. "Ik denk dat het belangrijk is om het te zeggen voordat het te laat is. Het leven kan zo voorbij zijn."

Op de Facebook-pagina van KWF Kankerbestrijding kunnen mensen hun bedankverhaal vertellen. Uit de ingezonden verhalen worden twintig mensen gekozen voor een ontmoeting met Pardoel. De rapper vertelt daar zijn verhaal en brengt zijn nieuwe nummer ten gehore.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren