logo songteksten.net

Red Hot Chili Peppers dubden lang over Super Bowl

(Novum) - De Red Hot Chili Peppers twijfelden lang over hun optreden tijdens de pauze van de Super Bowl. De rockers traden zondag op met Bruno Mars, maar konden enkel de zang live ten gehore brengen. "We hebben altijd gezegd dat we niets met playback te maken willen hebben", legt bassist Flea op de website van de band uit in een brief. "Maar dit was een kans die je een keer in je leven krijgt."

Flea kwam na de Super Bowl onder vuur de te liggen omdat duidelijk zichtbaar was dat zijn basgitaar niet was ingeplugd. "Er was geen discussie over mogelijk. De zang zou live zijn, maar bas, drums en gitaar werden van tevoren opgenomen en van een tape afgespeeld", legt Flea uit. "Ik snap het standpunt van de NFL. Ze hebben maar een paar minuten om het podium op te bouwen en talloze dingen kunnen verkeerd gaan waardoor het geluid in het stadion en voor de tv-kijkers verschrikkelijk is."

Toen de band gevraagd werd op te treden tijdens de Super Bowl, ontstond volgens Flea verwarring. "We hebben er lang over nagedacht en ik heb met verschillende gerespecteerde muzikanten gesproken. Zij zeiden allemaal dat we het moesten doen, omdat het een grote kans was." Ook het feit dat de Red Hot Chili Peppers groot fan van American football zijn, speelde volgens Flea mee.

"We vonden dat we, daar Anthony live mocht zingen, toch onze stempel konden drukken op het optreden. Natuurlijk hebben we elke noot vooraf speciaal voor dit optreden opgenomen", schrijft Flea.

De bassist, drummer Chad Smith en gitarist Josh Klinghoffer vonden het tijdens het optreden niet nodig de schijn op te houden. "Josh, Chad en ik speelden mee met de opgenomen track, dus we hoefden niets in te pluggen. Daarom deden we dat ook niet. Wij dachten dat het beter was niet te doen alsof."

Hoewel de Red Hot Chili Peppers tegen hun principes in deels moesten playbacken, heeft Flea geen spijt van het optreden. "Ik ben de NFL dankbaar. En ik ben Bruno Mars dankbaar dat hij ons heeft uitgenodigd. Ik zou het zo op exact dezelfde manier opnieuw doen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren