logo songteksten.net

Thirty Seconds to Mars wilde Kiev niet missen

(Novum) - Thirty Seconds to Mars heeft geen seconde getwijfeld of het concert van de band in Kiev wel moest doorgaan. De Amerikaanse rockband van Jared Leto trad woensdagavond op in de Oekraïense hoofdstad. In het land heerst al weken grote politieke onrust.

"Ik heb begrepen dat andere bands hun optredens hebben afgezegd, maar er was geen haar op mijn hoofd die heeft nagedacht over afgelasten", sprak Leto het publiek toe. "Geen denken aan dat Thirty Seconds to Mars niet in deze mooie stad, in dit geweldige land zou staan." Depeche Mode gelastte eind vorige maand zijn concert in Kiev af, omdat de band de situatie in Oekraïne te gevaarlijk vond.

Leto stak de Oekraïense bevolking woensdag wederom een hart onder de riem. Dat deed de 42-jarige Amerikaan anderhalve week geleden ook al bij de Oscaruitreiking. "Terwijl jullie vechten om jullie dromen waar te maken, denken wij vanavond aan jullie", zei Leto toen hij zijn Oscar voor zijn bijrol in Dallas Buyers Club in ontvangst nam.

"Jullie zitten midden in iets heel moois", zei de rocker en acteur woensdag in Kiev. Na heftige protesten in Kiev en andere Oekraïense steden ruimde president Viktor Janoekovitsj eind februari het veld. Kort daarop bezette Rusland echter het zuidelijke schiereiland de Krim. Een referendum op de Krim over aansluiting bij Rusland leidt internationaal tot veel kritiek.

"Misschien is het moeilijk, maar er is geen prijs te hoog voor het privilege je eigen baas te zijn. Ik moet jullie bedanken, jullie zijn een inspiratiebron. Ik geloof in jullie en ik wil jullie laten weten dat er wereldwijd heel veel mensen zijn die ook in jullie geloven." Vervolgens scandeerde het publiek minutenlang 'Leve Oekraïne, leven de helden'.

Leto droeg het nummer The Kill op aan 'alle mensen die echt geloven'. "Niet alleen diegenen die in Thirty Seconds to Mars geloven, maar ook een ieder die in dromen en zichzelf gelooft. En in een land, familie, vrienden, de liefde en vrede."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren