logo songteksten.net

'Paul Witteman was wel klaar met P&W'

(Novum) - Het is een goede zaak dat Jeroen Pauw en Paul Witteman een punt zetten achter hun talkshow. Dat zegt Maarten Reesink, tv-deskundige en docent aan de UvA over het naderende einde van Pauw & Witteman. "Langzaam maar zeker kreeg je wel het idee dat met name Paul Witteman op het programma was uitgekeken", vindt Reesink. "Dus in die zin is het denk ik voor iedereen goed dat deze stap gemaakt wordt. Maar niet omdat Pauw & Witteman overbodig was."

"Het zijn gewoon twee goede journalisten, met een goede redactie, die meer dan bij RTL Late Night de belangrijke gesprekken van de dag voeren", is de analyse van de deskundige. De afgelopen maanden werd al in het midden gelaten of de twee zouden doorgaan en Reesink begrijpt Wittemans besluit helemaal. "Hij begint toch een dagje ouder te worden en het is toch topsport om elke avond het gesprek van de dag te leiden."

De VARA zendt de laatste Pauw & Witteman volgende maand uit, waarna Pauw na de zomer met een eigen talkshow terugkeert op de late avond. "Ik hoop dat Jeroen Pauw een beetje wakker en opgefrist met die talkshow op Nederland 1 doorgaat", blikt Reesink vooruit. "Dan heeft dat zeker een belangrijke functie."

De 53-jarige Pauw en de veertien jaar oudere Witteman kondigden woensdag aan dat ze op 23 mei voor de laatste keer gezamenlijk achter de P&W-tafel kruipen. Witteman gaf aan dit seizoen te merken dat hij toe was aan iets nieuws. Hij gaat nieuwe programma's presenteren over muziek, politiek en wetenschap.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren