logo songteksten.net

Kiefer Sutherland zat niet te wachten op rampenfilm

(Novum) - Kiefer Sutherland was niet meteen verkocht toen hij gevraagd werd voor de rampenfilm Pompeii. "Ik dacht meteen: kom op zeg, ik heb wel wat beters te doen. Maar toen las ik het script. Prachtig", zegt Sutherland in een interview. De historische spektakelfilm draait om hoe de florerende Romeinse stad Pompeii in het jaar 79 werd bedolven onder de as van de vulkaan Vesuvius.

"Ten eerste weet Paul W.S. Anderson als geen ander dat je sterke personages nodig hebt in een visueel spektakel", gaat Sutherland verder. "Veel van die grote films vergeten de personages. Maar zonder inhoud is het niks."

Sutherland speelt Corvus, een Romeinse legeraanvoerder die nergens voor terugdeinst. De 47-jarige acteur is erg te spreken over zijn personage. "Hij heeft er echt lol in om slecht te zijn. Hij schept er een pervers genoegen in. Dat was geweldig om te spelen."

"Daarnaast weet Paul die hele vulkaan tot een personage op zich te maken", vertelt Sutherland over de film die vanaf donderdag, ook in 3D, in de Nederlandse bioscopen draait. "Dat lukt maar weinig regisseurs, want daarvoor moet je de visuele technieken tot in de puntjes beheersen."

Tot slot was er nog een onverwacht plezier voor de acteur. "Ik vond de kostuums leuker dan goed voor me was. Af en toe was ik net een meisje: kijk eens naar mijn mooie cape. Maar na een maand of drie begon alles steeds meer te wegen. Alleen die cape was al twintig kilo, daar kwam mijn pantser nog bij. Maar ja, dat is ook een deel van de uitdaging."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren