logo songteksten.net

Simone Kleinsma zenuwachtig voor The Passion

(Novum) - Simone Kleinsma voelt de nodige zenuwen voor de opvoering van The Passion donderdagavond. "Ik hoop ten eerste dat het droog blijft", zegt Kleinsma, die Maria speelt in de opvoering, tegen Novum Nieuws. "En ik hoop dat het net zo goed wordt, zo niet nog beter dan de afgelopen jaren."

"Er is een grootse spanning, dat kan ik wel zeggen", gaat de 55-jarige Kleinsma verder. "Want het is natuurlijk een heel groot livegebeuren en het moet allemaal in een keer goed gaan op alle gebieden, niet alleen bij mij maar ook met het licht, geluid en orkest."

Kleinsma is altijd een beetje huiverig voor liveprogramma's. "Het is altijd een eng dingetje. Er kan van alles gebeuren. Met theater gebeurt het natuurlijk ook wel eens dat je een black-out hebt, maar dan kun je het de volgende avond opnieuw doen en verbeteren. Als het hier fout gaat is het jammer. Er keken vorig jaar volgens mij 2,3 miljoen mensen en die zien dat dan allemaal. Dat is niet de bedoeling natuurlijk."

De rol van Maria sprak Kleinsma aan omdat 'verlies' volgens haar een universeel gevoel is. "Iedereen heeft wel een dierbare verloren en kan dat gevoel oproepen. En dat vind ik heel mooi om te laten zien."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren