logo songteksten.net

Maik de Boer blijft worstelen met stempel homo

(Novum) - Maik de Boer heeft het nog geregeld moeilijk met de stereotypen rondom zijn geaardheid. "Ik vind het nog steeds moeilijk om volmondig ja te zeggen als mensen aan mij vragen of ik homo ben", zegt De Boer voor de camera van Novum Nieuws. "Dan denk ik: in welk hokje wil je me plaatsen?"

Dat de 53-jarige De Boer niet aan stereotypen ontkomt, weet hij maar al te goed. "Natuurlijk heb ik een stigma aan me hangen. Ik ben een flamboyante stylist, maar ik ben ook mens Mike. Ik ben meer dan mijn homoseksualiteit, dat is slechts een klein deeltje."

De Boer snapt dat homoseksuele BN'ers moeite hebben uit de kast te komen. "Ik vind het niet nodig dat je alles moet laten zien omdat je met je kop op tv komt. Het is zo jammer dat je coming-out gerelateerd is aan je seksualiteit, want ik ben oprecht niet geïnteresseerd in wat een ander in de slaapkamer doet. Wat ik thuis in m'n slaapkamer doe, gaat je niks aan."

Hoewel De Boer geniet van bijvoorbeeld een gaypride, ergert hij zich ook aan de vooroordelen die tijdens het evenement worden bevestigd. "Dat komt doordat de media houden van extravagante plaatjes. Daarom worden de travestieten, blote billen en boa's naar buiten gebracht tijdens de Gay Pride."

De stylist mist de nuance tijdens het jaarlijkse homofeest in Amsterdam. "Je mag wel een statement maken, maar er moet wel een goede balans in zitten en die zie ik heel vaak niet terug."

Als boegbeeld van de homo-emancipatie zou De Boer het naar eigen zeggen niet goed doen. "Ik ben wel eens gevraagd om rolmodel te zijn, maar dan zeg ik altijd dat ze beter Peter van der Vorst kunnen nemen. Van hem denkt men: die is getrouwd en heeft drie kinderen. Als je dan hoort dat hij homo is, komt dat veel harder aan. Bij mij denkt men: natuurlijk is hij homo."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren