logo songteksten.net

DJ Isis remixt Doe Maar voor de dansvloer

(Novum) - DJ Isis heeft een plaat gemaakt om Doe Maar te eren. Onder begeleiding van de dj hebben zes producenten remixen gemaakt van oude nummers van de band. De Doe Maar Remixen verschijnen woensdag op het platenlabel van Isis. De dj staat stil bij de band vanwege het afscheidsconcert dat Doe Maar deze maand dertig jaar geleden gaf

"Als kind ben ik opgegroeid met de muziek van Doe Maar", vertelt 38-jarige dj, die voluit Isis van der Wel heet, in een verklaring. "Mijn ouders hebben alle albums in hun platencollectie. Ik heb ze grijs gedraaid."

Isis vindt de muziek van Doe Maar zeer geschikt om te remixen. "Veel van de muziek van Doe Maar is uiterst dansbaar en tegelijkertijd redelijk tijdloos, maar om een weg te vinden naar de hedendaagse elektronische dansvloer zijn de meeste originele nummers niet gemaakt", legt ze uit. "Daarnaast is het natuurlijk interessant om te zien wat er gebeurt als je de muziek ten opzichte van de tekst wat meer naar de voorgrond trekt, hierdoor spreken de remixen een groter internationaal publiek aan."

De nummers zijn de afgelopen vier jaar 'op speelse wijze ontstaan'. Isis werkte voor het album samen met Kareem Raïhani, Palmbomen, Charles Davos, Arjuna Schiks en San Proper. Doe Maar, bekend van nummers als Sinds 1 Dag of 2 (32 jaar) en De Bom, ging vorig jaar voor de laatste keer op tournee.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren