logo songteksten.net

Coherence wint beste film op Imagine Festival

(Novum) - De film Coherence van de Amerikaanse filmmaker James Ward Byrkit heeft op het Imagine Film Festival de Black Tulip Award voor de beste film gewonnen. Dat werd vrijdagavond bekend tijdens de uitreiking van de prijzen van het Amsterdamse festival voor sciencefiction, horror, cult en anime.

Coherence gaat over acht vrienden die tijdens een diner een reeks onwerkelijke gebeurtenissen meemaken. De jury van de Black Tulip bestond dit jaar uit journalisten Bor Beekman en Hedwig van Driel, en Wim Castermans, programmeur van Offscreen. Het drietal beschreef de film als een feilloze 'mindfuck' die niet verzandt in zielloos puzzelwerk. Ook werd de productie geprezen om wat met het zeer bescheiden budget is bereikt.

De jongerenjury had een speciale vermelding voor Coherence, maar verkoos Cheap Thrills van de Amerikaan E.L. Katz tot beste film. De komische thriller gaat over een echtpaar dat in een café twee mannen tot steeds ziekere daden aanzet. De jongeren prezen de film vanwege de acteerprestaties van de hoofdrolspelers en het gebruik van koude kleuren in de art direction.

De Duitse film Der Samurai van regisseur Till Kleinert werd uitgeroepen tot beste Europese fantastische film en won daarmee een Méliès d'Argent. De horrorthriller gaat over een eenzame dorpsagent die een rondwarende wolf op het spoor is. Er huist echter meer in het donkere bos. De Méliès d'Argent voor beste korte Europese fantastische film was voor het Zweedse Reset, van Marcus Kryler and Fredrik Åkerström. De film gaat over een meisje dat op een afgelegen boerderij met een gruwelijk geheim woont.

Een eervolle vermelding had de Méliès-jury voor de Nederlandse thriller De Poel, met onder anderen Gijs Scholten van Aschat en Katja Herbers. Het familiedrama van Chris Mitchell met een zieke draai speelt zich af in en om een mysterieuze poel die een vreemde uitwerking heeft op de vakantie houdende familie. De Time Capsule Award voor beste onlinetrailer was voor Looking for Laika van TheVideoMatic.

De winnaar van de Silver Scream Award, de publieksprijs van het festival, is nog niet bekend. Het publiek kaan daar tot middernacht via internet op stemmen. De race gaat tussen het Amerikaanse Jodorowsky's Dune van Frank Pavich, het Indonesische The Raid 2 van Gareth Evans en de Noors-IJslandse coproductie Dead Snow 2: Red vs. Dead van Tommy Wirkola.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren