logo songteksten.net

Rechtszaak Chris Brown verplaatst naar maandag

(Novum/AP) - Chris Brown moet maandag voor de rechter in Washington verschijnen. De zaak van de zanger, die terechtstaat voor mishandeling, stond voor vrijdag gepland maar is verschoven. Het is niet duidelijk waarom de rechter de zaak heeft verplaatst.

De 24-jarige Brown, die vrijdag kort in de rechtbank aanwezig was, wordt samen met zijn bodyguard verdacht van mishandeling. De zanger en de kleerkast zouden in oktober betrokken zijn geweest bij een vechtpartij. De bodyguard moest vrijdag voor de rechter verschijnen. Hij hoort maandag de uitspraak in de zaak.

Als de zanger in Washington wordt veroordeeld, kan dat grote gevolgen hebben in de zaak die in Californië tegen hem loopt. Brown zit daar namelijk nog in zijn proeftijd omdat hij in 2009 zijn toenmalige vriendin Rihanna in elkaar heeft getimmerd. De zanger kan zich keer op keer niet houden aan de voorwaarden van zijn proeftijd. Een veroordeling in Washington betekent dat hij dat wederom heeft gedaan.

Brown verdwijnt dan mogelijk voor vier jaar achter de tralies. Hoe het verder gaat met de zaak in Californië blijkt volgende week. Woensdag wordt zijn proeftijd nogmaals geëvalueerd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren