logo songteksten.net

Angelina Jolie mag weer filmen in Bosnië

(Novum/AP) - Angelina kan haar filmwerkzaamheden in Bosnië hervatten. De actrice werd vorige week een halt toegeroepen door de Bosnische autoriteiten, omdat ze niet het originele script zou hebben ingeleverd bij de aanvraag om te mogen filmen. De producent van de film overtuigde de minister dat die geruchten niet klopten door hem het originele script te tonen.

De film van nieuwbakken regisseur Jolie speelt zich af in de Bosnische oorlog in de jaren negentig. Het verhaal gaat over een liefdesrelatie tussen een Bosnische vrouw en een Servische man. Een instantie voor vrouwen die verkracht zijn in de oorlog protesteerde omdat ze dacht dat de hoofdrolspeelster een romance begon met haar verkrachter. De vereniging stapte met hun klacht naar de overheid.

De Bosnische minister van Cultuur legde daarop een filmverbod op, omdat Jolie het originele script niet zou hebben ingediend bij het aanvragen van toestemming voor haar Bosnische film. Producent Edin Sarkic overtuigde de minister dat het ingeleverde script wel degelijk het originele script was. De opnames worden hervat in november.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren