logo songteksten.net

Catherine Keyl vindt trouwen nutteloos

(Novum) - Catherine Keyl heeft geen behoefte om met haar Zuid-Afrikaanse vriend Peter Hawthorne in het huwelijksbootje te stappen. "Dat heeft weinig toegevoegde waarde", zegt de presentatrice woensdag in weekblad Story. "De liefde tussen ons zit diep, die hoeven we niet met een trouwring te bezegelen."

De 67-jarige Keyl ontmoette de 79-jarige Hawthorne op een cruiseschip tijdens een kerstvakantie. "Ik voelde meteen dat hij de ware was, en gelukkig had hij dat gevoel ook." Hoewel de relatie op deze leeftijd absoluut geen kalverliefde meer kan heten, zijn de twee soms nog als twee verliefde tortelduifjes.

"Ik kreeg gisteren een bericht dat hij mij verschrikkelijk miste en dat hij bijna kapot ging doordat hij mij al weken niet gezien en vastgehouden had", zegt Keyl over Hawthorne, die op reis is en lezingen geeft. "Is dat lief of niet?"

Wellicht is hun leeftijd wel een enorm voordeel. Zowel Keyl als Hawthorne waren al eerder getrouwd en de twee hebben een flinke dosis levenservaring. Toch kon Hawthorne nog een belangrijke levenswijsheid meegeven aan Keyl.

"Hij leerde me om me niet steeds zo druk te maken over alles wat er allemaal kan gebeuren", vertelt Keyl. "Ik maakte me vooral zorgen over alles wat er mis kon gaan. Nooit was ik eens ontspannen. Peter bracht mij bij om te focussen op wat nu plaatsheeft. Ik kan veel beter relativeren. Nu pas ben ik echt gelukkig."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren