logo songteksten.net

Jonge Yolanthe lag nachtenlang wakker van kritiek

(Novum) - Yolanthe Sneijder-Cabau lag als puber wakker van de kritiek die ze kreeg. "Ik sliep gewoon niet. Ik lag huilend in mijn bed en dacht: ik ben niet goed genoeg, mensen vinden me niet goed of mooi", herinnert Sneijder-Cabau zich. "Maar je leert daar mee om te gaan."

Inmiddels kan Sneijder-Cabau vervelende opmerkingen makkelijker naast zich neerleggen. "Ik ben nu net 29 geworden en weet al wat jaartjes dat iedereen altijd wat vindt", zegt de actrice en presentatrice voor de camera van Novum Nieuws. "Ik heb geleerd dat ik dingen moet laten gaan. Nu lach ik zelfs om sommige opmerkingen en denk ik: roep maar wat jullie vinden. Ik weet dat ik alles met de beste bedoelingen doe."

Echtgenoot Wesley Sneijder kan zich soms behoorlijk ergeren aan de nare opmerkingen over Sneijder-Cabau. "Wesley is heel beschermend en als er dingen gebeuren kan hij zich natuurlijk kwaad maken", zegt de voetbalvrouw. "Hij heeft een behoorlijk temperament en is een jongen van de straat. Zo is hij opgegroeid en zo handelt hij ook. Maar hij is heel verstandig en ook heel sterk."

Veel wijsheid heeft Sneijder-Cabau aan haar man te danken. "Niets kan hem meer raken. Ik heb daar echt zo veel bewondering en respect voor. Ik leer heel veel van Wes", vertelt actrice en presentatrice. "Hij zegt gewoon: lief, kom op, je weet zelf toch beter. Lach gewoon om die mensen, kijk hoe belangrijk ze ons vinden."

Toch blijft het voor Sneijder-Cabau moeilijk om alle nare opmerkingen te negeren. "Het is denk ik toch vrouweigen om het te lezen. Ik heb het een beetje losgelaten, maar af en toe merk ik toch dat het me geraakt heeft. En dan is het wel Wes die zegt: alsjeblieft, hou op met denken en laat het gaan."

Sneijder-Cabau staat er niet van te kijken als ze binnenkort weer meer kritiek over zich heen krijgt. Het leven van de voetbalvrouw staat centraal in een nieuwe docusoap, die vanaf vrijdag wordt uitgezonden door SBS6. "De verhalen houd je toch en dat zal misschien alleen nog maar erger worden. Mensen gaan toch reageren op wat ze zien."

Over die kritiek maakt Sneijder-Cabau zich niet druk. "Nu reageren mensen op spookverhalen", zegt de presentatrice en actrice, doelend op geruchten die media klakkeloos van elkaar overnemen. "De realitydocu is ook om te laten zien hoe het echt is. Als mensen daarop willen reageren en oordelen dat ze me stom vinden, mag dat. Maar dan is het wel gebaseerd op de werkelijkheid."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren