logo songteksten.net

Nas werkt aan nieuw album met Timbaland

(Novum) - Nas hoopt binnen afzienbare tijd een nieuw album uit te brengen. De 40-jarige Amerikaanse rapper, die dit jaar het twintigjarig jubileum van zijn grote doorbraak viert, werkt onder anderen met superproducer Timbaland aan de nieuwe plaat. Het wordt zijn eerste cd sinds het in 2012 verschenen Life Is Good.

"Ik ben al anderhalf jaar geleden met Timbaland aan het werk geslagen. Het was volgens mij nog hetzelfde jaar dat ik mijn laatste album Life Is Good uitbracht", zegt Nas in de radioshow Microphone Check. "Maar ik wilde eigenlijk niet zo snel weer de studio induiken. Ik had het gevoel dat ik nieuwe inspiratie nodig had."

De pauze heeft het materiaal volgens de rapper goed gedaan. "Nu is het zo dat als ik iemand een nummer laat horen, diegene het echt snapt en voelt", vervolgt hij. "Dit is trouwens het enige interview dat ik erover geef. Ik weet dat nu het naar buiten komt mensen me vragen gaan stellen over het album en ik wil het gewoon afmaken en achter de rug hebben."

Nas' debuutalbum Illmatic verscheen in 1994 en wordt gezien als een rapklassieker. Hij scoorde vervolgens hits als If I Ruled the World (Imagine That) met Lauryn Hill en Hate Me Now met Puff Daddy.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren