logo songteksten.net

Hologram Michael Jackson mag op Billboard Awards

(Novum/AP) - Een hologram van Michael Jackson is zondag onderdeel van de uitreiking van de Billboard Music Awards. Twee bedrijven meenden dat het middels lichttechnieken gecreƫerde beeld van de overleden zanger inbreuk maakt op hun patent, maar een rechter stelde hen vrijdag in het ongelijk.

De Hologram USA en Musion Das Hologram spanden een kort geding aan om het optreden tijdens de prijzenregen in Las Vegas te voorkomen. Eerstgenoemde bedrijf was twee jaar geleden verantwoordelijk voor het veelbesproken hologram van de overleden rapper Tupac Shakur op festival Coachella.

De rechter oordeelde dat de technologie en visuele effecten om een hologram te creƫren al decennia lang bestaan en dus behoren tot het publieke domein. Het Tupac-hologram heeft volgens hem slechts de interesse in de technieken laten toenemen.

Het hologram van Jackson brengt zondag Slave to the Rhythm ten gehore. Het nummer staat op het begin deze week verschenen album Xscape, dat bestaat uit oude, niet eerder uitgebrachte opnamen van de zanger met een nieuwe productie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren