logo songteksten.net

Paul Turner gevoelloos door deelname The Voice

(Novum) - Paul Turner raakte zichzelf kwijt toen alle aandacht die hij dankzij zijn deelname aan The Voice of Holland kreeg wegebde. "Ik voelde niks meer. Ik was mezelf kwijt, sloot mezelf op, zocht excuses om niet uit te hoeven", vertelt Turner donderdag aan Spits.

De 28-jarige zanger, die met zijn springerige gedrag de aandacht trok, worstelde met zijn bekendheid. "En als je zwak bent, twijfel je aan alles. Ik voelde me dik, vond mijn kleren ineens niet meer leuk. Ik noem het mijn Britney Spears-moment, maar dan zonder het kaalscheren." Turner kwam tot de conclusie dat hij structuur miste in zijn leven en klopte aan bij een personal trainer. "Hij besteedt niet alleen aandacht aan mijn lijf, hij is ook een soort psycholoog."

Ook dankzij het optekenen van zijn levensverhaal vond Turner zichzelf terug. "De uitgever vroeg me mijn ervaringen als dik kind op te schrijven. En het mooie was: door over de Paul van vroeger te schrijven vond ik mezelf terug. Ik leerde van de kleine Paul en ging anders naar mezelf kijken. Ik ging mijn bekendheid relativeren." Turners nog titelloze boek moet volgend jaar in de winkels liggen.

Inmiddels is Turner weer klaar voor de schijnwerpers. Donderdagavond is hij als kandidaat te zien in een Duitse talentenjacht. Met zijn deelname wil Turner zijn naamsbekendheid bij de oosterburen vergroten. Eind april kwam zijn nieuwe single uit, maar een groot succes is die nog niet. "Dat is hard, maar ik wil niet ontmoedigd raken. Die gevoelens sta ik niet toe. Ik probeer niets te verwachten. Het belangrijkste is dat ik achter mijn werk sta en dat mijn ouders het mooi vinden wat ik doe."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren