logo songteksten.net

Marco Borsato hoort publiek zuchten van opluchting

(Novum) - Marco Borsato merkt dat zijn fans opgelucht zijn dat de zanger niets heeft overgehouden aan zijn kleine beroertes. "Zo van: gelukkig, hij is er weer. Het publiek zoekt toch een bevestiging en vraagt zich af of alles nog is zoals het eerst was", vertelt Borsato aan Novum Nieuws.

Niet alleen zijn fans zijn opgelucht, ook Borsato zelf weet dat hij geluk heeft gehad. "Ik vier elk optreden als een cadeautje. Het had zomaar anders kunnen zijn, ik had van alles over kunnen houden aan die TIA's. Er zijn momenten geweest dat ik dacht: ik kan nooit meer optreden." Borsato merkt dat hij 'massaal' wordt omarmd door zijn concertgangers. "En dat doet wel echt iets met me."

De 47-jarige zanger, die door het land trekt met zijn Duizend Spiegels-tournee, werd begin dit jaar getroffen door drie kortdurende beroertes. Sindsdien staat Borsato anders op het podium. "Het is heel gek, maar het lijkt net of ik verder de zaal in kan kijken. Ik ben me meer bewust van de plek waar ik sta."

Ook naast het podium is Borsato bewuster geworden. "Je wordt geconfronteerd met je eigen sterfelijkheid, ik ben met m'n neus op de feiten gedrukt. Ik leef nu bewuster, weet dat ik een balans moet vinden tussen in- en ontspanning."

Bang dat hij weer door een TIA wordt getroffen, is Borsato niet. "Daarvoor voel ik me nu te goed. Maar je weet natuurlijk nooit. Tien jaar geleden stond ik hier niet zo bij stil, toen leefde ik meer onbezonnen. Nu weet ik dat een klein mankementje als een poliep of een TIA me zo uit de running kan brengen. Ik tel mijn zegeningen en vind het heel mooi dat ik op dit niveau mag opereren."

Borsato en zijn fans genieten zo van de Duizend Spiegels-tournee dat er onlangs acht shows toe werden gevoegd aan de concertreeks. "Ik heb lang in grote zalen gestaan, nu gaan we echt weer naar de mensen toe. Het is echt on the road en onwijs gezellig. Ook voor m'n band is het heel leuk."

De zanger geniet van de intimiteit die de kleinere concertzalen bieden. "Ik kan daardoor liedjes spelen die in grotere zalen minder tot hun recht komen, bijvoorbeeld Waarom. Dat komt in een kleine zaal beter uit omdat het echt muisstil is. Dan kun je de wanhoop, vraagtekens, punten en komma's voelen en overbrengen."

Hoewel Borsato langs de kleinere zalen trekt, staan ook een aantal grote jongens op de planning. Zo staat de zanger deze week drie keer in de Ziggo Dome en deed hij vorige week het Antwerpse Sportpaleis aan. "We hebben het geluk dat we zijn begonnen in de kleine zalen. Daardoor kennen we het tempo van de show heel goed en lukte het ook een grote zaal als het Sportpaleis stil te krijgen tijdens Waarom."

Als Borsato ziet dat zijn fans na afloop van het concert met een grote glimlach in de auto stappen, is zijn missie volbracht. "Het publiek gaat wild enthousiast naar buiten, dat maakt mij ook gelukkig. Als ik mensen naar huis zie rijden met mijn muziek keihard aan in de auto, denk ik: dat hebben wij toch maar mooi gedaan."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren