logo songteksten.net

Kinderen Mark Wahlberg sloopten hotelsuite om film

(Novum) - Mark Wahlbergs kinderen raakten zo hyper van de nieuwe film Transformers: Age of Extinction dat ze hun hotelsuite in New York zowat sloopten. "Om halftwee 's nachts, uren na onze première in New York, hingen ze nog in de gordijnen, met ijs en snoep om hun mond", vertelt de hoofdrolspeler aan Novum Nieuws.

"Het was trouwens de eerste keer dat mijn kids blij waren dat ik ver en lang van huis was om een film te draaien", vervolgt de Amerikaanse acteur. In Age of Extinction speelt de 43-jarige acteur een berooide uitvinder in Texas, die toevallig op de ondergedoken en door de CIA opgejaagde Optimus Prime stuit. Dan volgt een vertrouwd kat-en-muisspel vol heftige actie, die zijn finale beleeft in China.

"We hebben het hele verhaal nu om Mark heen geschreven", licht regisseur Michael Bay toe. "Ik had natuurlijk in Pain & Gain al heel fijn met hem samengewerkt", zegt hij over de film met ook Dwayne Johnson, over het waar gebeurde verhaal van twee bodybuilders die een man ontvoeren om een flinke koffer losgeld te kunnen innen.

De controversiële Bay leek eerst niet van plan om een vierde deel aan de financieel immens succesvolle Transformers-reeks toe te voegen. "Totdat ik echter naar een pretpark in Singapore ging om een Transformers-attractie te openen. Ik zag de enorme rijen met enthousiaste fans en dacht: ach, waarom niet? Dan kan een andere regisseur het ook niet verpesten."

In het buitenland bracht de blockbuster tot nu toe al ruim honderd miljoen dollar op. Bay is er niet mee bezig. "Oké, het is mijn werk, en het is leuk dat het gewaardeerd wordt, maar ik concentreer me op mijn volgende project. Bovendien: ik heb het niet alleen gedaan. Er hebben vierduizend mensen aan de film gewerkt."

Bay lijkt zich drukker te maken over de hausse aan negatieve recensies die weer als hagel op zijn dak kletteren. "Ik heb de film nu al 25 keer gezien met publiek, dat lacht, joelt en klapt. Mensen verlaten altijd happy de zaal", zegt de filmmaker. "Ik werk bepaald niet voor de critici, ik ben een entertainer, meer niet. Maar eigenlijk zouden recensenten Age of Extinction moeten zien sámen met echte bioscoopbezoekers."

Mark Wahlberg leest kritieken over zijn films überhaupt niet. "Ik weet wel dat ik trots ben op deze film. Met Michael weet je dat je tot het uiterste moet gaan en dat er geen tijd is om je druk te maken over je kapsel of om je te laten vertroetelen." Dat bleek ook in Hong Kong, waar de stunts hem te veel werden.

"Daar moest ik, op twintig verdiepingen hoogte, op een klein richeltje lopen", vertelt de 43-jarige acteur. "Geloof me, dat vond ik eng en ik klampte me dus snel aan de muur vast. Michael flipte en begon: 'Ik heb altijd gehoord dat jij zo'n stunter bent en niet zo'n mietje...' Ik antwoordde: dude, dat is héél lang geleden. Nu heb ik vier kinderen en ik ben succesvol, ik heb iets om voor in leven te blijven. Toen ik jong was kon het me allemaal geen reet schelen."

Transformers: Age of Extinction verschijnt donderdag in de Nederlandse bioscopen en lijkt de aftrap van weer een trilogie, iets wat Bay ook impliciet en grijnzend bevestigt. "In een shot zie je de hand van een buitenaards wezen. Is dat een nieuw aanknopingspunt? Waar gaat het ruimteschip op het eind heen? En die nieuwe Dinobots, wat gebeurt daarmee? Ha, materiaal genoeg!"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren