logo songteksten.net

Noord-Korea stapt naar VN vanwege The Interview

(Novum) - Noord-Korea heeft protest aangetekend bij de Verenigde Naties vanwege de Amerikaanse film The Interview, waarin wordt gepoogd de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un te vermoorden. Dat blijkt uit een brief die de Noord-Koreaanse VN-ambassadeur Ja Song Nam aan secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft gestuurd, meldt persbureau Yonhap woensdag.

Ja noemde The Interview in de brief een belediging voor de Noord-Koreaanse leider en roept de Amerikaanse regering op de film te verbieden. Pyongyang liet al eerder weten de film 'absoluut onaanvaardbaar' te vinden en noemde de comedy 'nauwelijks verhuld terrorisme en een oorlogsdaad'. Volgens Noord-Korea is de film een poging van de Amerikanen om het 'sociale systeem' van het land ten val te brengen.

Pyongyang heeft Ban in de brief gevraagd het Noord-Koreaanse voorstel in de Algemene Vergadering van de VN aan te nemen. Het land heeft gedreigd met 'zware en genadeloze tegenmaatregelen' als de comedy toch verschijnt, zonder in details te treden over wat hiermee wordt bedoeld.

In de film, waarin de hoofdrollen worden vertolkt door Seth Rogen en James Franco, worden een Amerikaanse televisiepresentator en regisseur door de Amerikaanse regering ingehuurd om naar Noord-Korea te reizen en de leider te vermoorden. Naast comedy bevat de film ook een aantal indrukwekkende actiescènes. The Interview verschijnt in oktober in de bioscopen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren