logo songteksten.net

Festivals inspireren Zweedse band Little Dragon

(Novum) - De Zweedse band Little Dragon, die onlangs op de Nederlandse festivals Down the Rabbit Hole en Pitch stond, doet in het festivalseizoen altijd een hoop goede ideeën op. "Ik ben nu niet bezig met nieuw materiaal, maar doe wel veel inspiratie op", zegt zangeres Yukimi Nagano tegen Novum Nieuws. "Door shows van anderen te bekijken zie je hoe je het zelf niet wil doen, maar ook hoe wel."

"Het is heel lastig om te schrijven als je aan het toeren bent: je komt altijd slaap tekort en hebt stress", legt de 32-jarige Nagano uit. "Ik heb een rustige omgeving nodig waar ik mijn ideeën kan uitwerken." Little Dragon, dat elektronische muziek maakt, heeft nu even een weekje vrij en dat komt de zangeres goed uit. "Het is fijn dat we ook een beetje kunnen genieten van de Zweedse zomer. Onze winters duren lang en het is nu prachtig weer hier."

Na het festivalseizoen duikt Little Dragon weer de clubs in. Een voorkeur heeft Nagano niet echt. "Optreden op een festival is meer een uitdaging omdat niet alleen je fans komen kijken. Er gebeurt veel waardoor mensen snel afgeleid zijn, maar dat houdt je als band ook scherp. In een club kun je langere sets spelen, da's ook fijn."

Naar de drie Nederlandse optredens die Little Dragon in november gepland heeft staan in onder meer Paradiso kijkt de zangeres alvast uit. "Het is fijn om in Nederland op te treden. Onze fanbase is de afgelopen jaren flink gegroeid en af en toe herken ik mensen in het publiek. Sommigen volgen ons al vanaf het begin, dat maakt me echt gelukkig."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren