logo songteksten.net

Game of Thrones grootste kanshebber Emmy Awards

(Novum/AP) - Game of Thrones is negentien keer genomineerd voor de Primetime Emmy Awards. Daarmee is de serie, met onder anderen Carice van Houten en Michiel Huisman, volgende maand de grote kanshebber tijdens de uitreiking van de prestigieuze Amerikaanse tv-prijzen.

Fargo werd het op een na meest genomineerd. De miniserie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996 maakt in achttien categorieën kans op een Emmy Award. American Horror Story: Coven volgt met zeventien nominaties. De tv-film The Normal Heart en de serie Breaking Bad pakten zestien nominaties.

Laatstgenoemde reeks maakt onder meer kans op de prijs beste dramaserie. In die categorie neemt het het op tegen Game of Thrones, Downton Abbey, House of Cards, Mad Men en True Detective.

True Detective-hoofdrolspelers Matthew McConaughey en Woody Harrelson gaan op voor de Emmy van beste mannelijke hoofdrol in een dramaserie. Ze nemen het op tegen Kevin Spacey voor zijn rol in House of Cards, Jeff Daniels voor The Newroom, Jon Hamm voor Mad Men en Bryan Cranston voor Breaking Bad.

Bij de vrouwen gaat het onder anderen tussen Claire Danes in Homeland, Robin Wright in House of Cards en Julianna Margulies in The Good Wife. Ook Michelle Dockery van Downtown Abbey en Lizzy Caplan van Masters of Sex en Kerry Washington van Scandal zijn genomineerd.

Modern Family gaat voor zijn vijfde Emmy op rij in de categorie beste komedieserie. De reeks moet daarvoor The Big Bang Theory, Veep, Orange Is the New Black, Louie en Silicon Valley achter zich houden. Laverne Cox is genomineerd voor beste vrouwelijke gastrol in Orange Is the New Black en is daarmee de eerste transgender ooit die kans maakt op een Emmy.

De nominaties werden donderdag bekendgemaakt in een kleine ceremonie. De Primetime Emmy Awards, voor het beste van het afgelopen tv-seizoen, worden 25 augustus uitgereikt in het Nokia Theatre in Los Angeles.

De ceremonie wordt gepresenteerd door Seth Meyers, komiek en presentator van talkshow Late Night. De 66e uitreiking van de prijzen is in Nederland live te volgen op zender HBO.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren