logo songteksten.net

North Sea bitterzoet voor Buena Vista Social Club

(Novum) - Buena Vista Social Club staat vrijdagavond met gemengde gevoelens op het podium tijdens North Sea Jazz. Het legendarische Cubaanse orkest, dat momenteel de wereld rondgaat met zijn afscheidstournee, speelt voor de laatste keer in Nederland. "Het is bitterzoet voor ons, want we vinden het natuurlijk geweldig om hier te zijn. Alleen is afscheid nemen erg zwaar", zegt trombonist en orkestleider Jesus 'Aguaje' Ramos tegen Novum Nieuws.

"We vinden het prachtig om onze muziek te delen met het Nederlandse publiek, want dat is tot nu toe altijd erg enthousiast geweest", aldus Ramos. "Hoewel het moeilijk is om afscheid te nemen, blijft het goede gevoel van onze muziek altijd bestaan." Buena Vista Social Club, dat na bijna twintig jaar stopt, heeft een bijzonder optreden in petto voor Rotterdam. "Er zijn wat verrassingen, maar die ga ik nog niet verklappen."

Voor de zestiger, die sinds het ontstaan van het orkest deel uitmaakt van de band, is het belangrijk een mooie show neer te zetten op het festival. "Het is de allerlaatste keer dat mensen op North Sea Jazz kunnen genieten van onze muziek en we willen voor Nederland het onderste uit de kan halen wat betreft ons repertoire en onze cultuur."

De band, die in 1996 door de Amerikaanse gitarist Ry Cooder werd gevormd, trapte zijn afscheidstournee vorige maand af in Praag. "De toer is geweldig begonnen. We hebben al in verschillende landen gespeeld en het publiek reageert fantastisch", vertelt trombonist Ramos, die met het orkest een Grammy won voor de plaat Buena Vista Social Club. "De liefde en het respect zijn ontzettend voelbaar."

Hoewel Ramos naast Buena Vista Social Club ook solo muziek uitbrengt, gaat hij het optreden met de band ontzettend missen. "Ik denk dat het voor mij het moeilijkste is dat we niet meer samen gaan toeren. We zijn een grote familie en de uren die we tijdens een tournee samen doorbrengen, ga ik zeker enorm missen." De muzikant ziet zijn tijd bij het orkest als 'een groot hoogtepunt'. "We hebben daarmee de kans gehad om de hele wereld rond te reizen en het is prachtig geweest."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren