logo songteksten.net

Lange Frans vindt zichzelf kritischer dan Hazes

(Novum) - Lange Frans weet nog goed hoe hij vroeger optrad voordat André Hazes op het podium kwam. "Na mijn optreden was de stemming altijd een beetje grimmig", zegt hij zaterdag in De Telegraaf. "Als Hazes dan opkwam en De Vlieger zong, draaide de hele zaal bij. Geweldig vond ik dat, maar hij gaf in zijn liedjes wel altijd anderen de schuld."

"Het was altijd 'Mijn vriend die er vandoor ging met míjn vrouw'. 'Jíj hebt mijn hart gebroken en nu zit ík hier alleen'. Ik wil het af en toe omdraaien. Misschien was het toch mijn schuld", zegt de rapper.

Als voorbeeld noemt hij zijn drank- en drugsverleden. "Als ik echt heel eerlijk ben moet ik bekennen dat mijn drank- en drugsgebruik de oorzaak van mijn echtscheiding waren", zegt Lange Frans. Eind vorig jaar strandde zijn huwelijk met Danielle van Aalderen, met wie hij twee kinderen heeft.

Nu voelt Frans Frederiks, zoals hij eigenlijk heet, zich een stuk beter. "Ik drink niet en gebruik geen drugs meer. Ik denk dat ik een prettigere versie van mezelf ben geworden."

Hij put ook veel vaker kracht uit zijn twee kinderen. De rapper vindt nu zaken als zijn gezondheid en een dak boven zijn hoofd 'al prachtig'. "Mijn kinderen hebben mijn leven in die zin veranderd, dat ik probeer dingen door hun ogen te zien. Mijn zoon zit op skateboardles en dat heeft mij geïnspireerd. Ik ga ook lessen nemen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren